20/09/2019 20/09/2019 Την αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας προκάλεσε η είδηση ότι κάποιοι Ιερείς της Εκκλησίας αρνούνται να βαπτίσουν παιδιά που γεννήθηκαν με βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου της Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα εξήγησε ότι η άρνηση των ιερέων να βαπτίσουν παιδιά που γεννήθηκαν με τη βοήθεια της εξωσωματικής, αντιτίθεται στις διδαχές της...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 15:05

Αρνούνται να βαπτίσουν παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική

Διαδώστε:
Αρνούνται να βαπτίσουν παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική

Την αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας προκάλεσε η είδηση ότι κάποιοι Ιερείς της Εκκλησίας αρνούνται να βαπτίσουν παιδιά που γεννήθηκαν με βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου της Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα εξήγησε ότι η άρνηση των ιερέων να βαπτίσουν παιδιά που γεννήθηκαν με τη βοήθεια της εξωσωματικής, αντιτίθεται στις διδαχές της Εκκλησίας.

Όπως αναφέρθηκε, ο πρωθιερέας Δημήτριος Σμιρνόφ, Επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για Θέματα Οικογένειας του Πατριαρχείου της Μόσχας, τάχθηκε κατά του να βαπτίζονται τα παιδιά που γεννήθηκαν από εξωσωματική γονιμοποίηση ή από παρένθετη μητέρα: “Κάθε γυναίκα που προσφεύγει στην εξωσωματική, έχει κάνει 5 με 6 εκτρώσεις και θα είναι στο λαιμό της οι φόνοι αυτοί μέχρι να πεθάνει και θα ευθύνεται για κάθε φόνο που διέπραξε”, δήλωσε ο π. Δημήτριος στην συνάντηση με τους νοσοκομειακούς ιερείς.
Ο κ. Λεγκόιντα δήλωσε ότι η άποψη του π. Δημητρίου είναι προσωπική και κάλεσε τους Ιερείς να βαφτίζουν κάθε παιδί, προσθέτοντας ότι δεν παίζει ρόλο, πώς γεννήθηκε το κάθε μωρό, αρκεί οι γονείς του το μεγαλώνουν στην Ορθόδοξη πίστη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων