27/04/2020 27/04/2020 “Την Μεγάλη Παρασκευή είχαμε την αποκαθήλωση. Και κάτω, στην πύλη της Λαύρας μαζεύτηκε το πλήθος που ζητούσε, ως συνήθως, να γίνει το θαύμα. Το θαύμα δεν έγινε. Αρρώστησαν οι καλύτεροι ιερείς” Με αυτά τα λόγια περιέγραψε το τι συνέβη στην Αγία Λαύρα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, ο πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, επίσκοπος Πιτιρίμ...
27 Απριλίου, 2020 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2020 - 11:10

“Αρρώστησαν οι καλύτεροι ιερείς της Αγίας Λαύρας”

Διαδώστε:
“Αρρώστησαν οι καλύτεροι ιερείς της Αγίας Λαύρας”

“Την Μεγάλη Παρασκευή είχαμε την αποκαθήλωση. Και κάτω, στην πύλη της Λαύρας μαζεύτηκε το πλήθος που ζητούσε, ως συνήθως, να γίνει το θαύμα. Το θαύμα δεν έγινε. Αρρώστησαν οι καλύτεροι ιερείς”

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε το τι συνέβη στην Αγία Λαύρα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, ο πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, επίσκοπος Πιτιρίμ (Τβορογκόφ).

Ο Επίσκοπος ανέφερε ότι ανάμεσα στους πιστούς προέκυψε δυσαρέσκεια λόγω της πανδημίας και του περιορισμού πρόσβασης στους ναούς, και παραδέχτηκε ότι ακριβώς λόγω των απαιτήσεων των διαμαρτυρόμενων πιστών την Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα της Λαμπρής αποφάσισαν να ανοίξουν τις πύλες της Αγίας Λαύρας της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, γεγονός που είχε ως συνέπεια οι ιερείς του μοναστηριού να κολλήσουν τον κορωνοϊό.
“Το κοινό κακό, όσο παράξενο και να φαίνεται, δεν ένωσε, αλλά χώρισε τους πιστούς για όσους ταπεινά έμειναν στα σπίτια τους, στερούμενοι των λειτουργιών του Πάσχα, και για όσους επέμεναν να πάνε στην εκκλησία”, έγραψε ο Επίσκοπος την Κυριακή στο Telegram.
Κατά τη γνώμη του, όσοι επέμεναν πάση θυσία να βρεθούν στους ναούς, δε θα παραδεχτούν ποτέ ότι “είχαν άδικο, ότι δεν είχαν την αφιλόκερδη αγάπη στον Θεό και στους διπλανούς τους”.
“Ακόμη και την αναζήτηση της ευλογίας μπορούμε να την μετατρέψουμε στην εγωιστική ιδιοτέλεια. Πόσες κατηγορίες ακούμε από τους εχθρούς της Εκκλησίας, ότι δε τον ναό έχουμε μετατρέψει στο φαρμακείο και στο σουπερμάρκετ… Θα έχουν άραγε δυνάμεις για μετάνοια;”, αναρωτιέται ο πρύτανης.
Ο Αρχιερέας υπενθύμισε ότι έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική, όταν πρότεινε να μην έρχονται πι πιστοί στους ναούς εν μέσω της πανδημίας. Τώρα και ο ίδιος ο Πρύτανης, άλλοι γέροντες της Ακαδημίας, οι αδελφοί της Λαύρας Ιννοκέντιος και ο Μιχέι, και αρκετοί φοιτητές της Ακαδημίας είναι άρρωστοι με τον κορωνοϊό.
“Την Μεγάλη Παρασκευή είχαμε την αποκαθήλωση. Και κάτω, στην πύλη της Λαύρας μαζεύτηκε το πλήθος που ζητούσε, ως συνήθως, να γίνει το θαύμα. Το θαύμα δεν έγινε”, έγραψε ο Επισκοπος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων