09/04/2021 09/04/2021 Την Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δαμασκό επισκέφθηκε ομάδα αρχαιολόγων και αναστηλωτών από τη Ρωσία, οι οποίοι εργάζονται για την αποκατάσταση των μνημείων που καταστράφηκαν στην ιστορική Παλμύρα. Ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας, υποδέχθηκε τους Ρώσους επιστήμονες στο παρεκκλήσι Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου της αντιπροσωπείας της...
09 Απριλίου, 2021 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 8:43

Αρχαιολόγοι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Δαμασκό

Διαδώστε:
Αρχαιολόγοι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Δαμασκό

Την Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δαμασκό επισκέφθηκε ομάδα αρχαιολόγων και αναστηλωτών από τη Ρωσία, οι οποίοι εργάζονται για την αποκατάσταση των μνημείων που καταστράφηκαν στην ιστορική Παλμύρα.
Ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας, υποδέχθηκε τους Ρώσους επιστήμονες στο παρεκκλήσι Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασκό.
Τους μίλησε για την ιστορία της ρωσικής αντιπροσωπείας στη χώρα, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αποκατάσταση των ναών που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά και για τις συνθήκες διαβίωσης των Χριστιανών στη Συρία.
Από την πλευρά του οι αρχαιολόγοι και οι αναστηλωτές ενημέρωσαν τον π. Αρσένιο για τις εργασίες αποκατάστασης που γίνονται στην αρχαία Παλμύρα, η οποία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τις επιθέσεις του ISIS.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων