17/06/2021 17/06/2021 Άρχισαν σήμερα, 17 Ιουνίου 2021, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής και Συνοδικής Κατοικίας στην Ιερά Μονή Ντανίλοφ στη Μόσχα υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου. Πριν την έναρξη της συνάντησης, ο Πατριάρχης Μόσχας ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη. Τα μόνιμα μέλη της...
17 Ιουνίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 17:22

Άρχισε τις εργασίες της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη Ρωσία

Διαδώστε:
Άρχισε τις εργασίες της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη Ρωσία

Άρχισαν σήμερα, 17 Ιουνίου 2021, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής και Συνοδικής Κατοικίας στην Ιερά Μονή Ντανίλοφ στη Μόσχα υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, ο Πατριάρχης Μόσχας ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη.

Τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας είναι: ο Μητροπολίτης Κίεβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, ο Μητροπολίτης Κισινιέφ (Κισινάου) και πάσης Μολδαβίας Βλαδίμηρος, ο Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιος, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα Βαρσανούφιος, ο Μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας Παύλος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ Βενιαμίν, Πατριαρχικός Εξάρχος πάσης Λευκορωσίας κι ο Επίσκοπος Βοσκρεσένσκι Διονύσιος, βοηθός του Πατριάρχου Μόσχας. 

Για να συμμετάσχουν στη θερινή περίοδο (Μάρτιος-Αύγουστος) το 2021 προσκλήθηκαν ακόμα: ο Μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Βόλγκογκραντ και Καμίσιν Θεόδωρος και άλλοι τρεις επίσκοποι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων