29/05/2020 29/05/2020 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβα κήρυξε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά τη Θεία Λειτουργία για τη  Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. “Τώρα διανύουμε μια εποχή που είναι ιδανική για να κάνουμε μια πνευματική άνοδο στη ζωή μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης...
29 Μαΐου, 2020 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 14:05

“Ας χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να συγκεντρωθούμε πνευματικά”

Διαδώστε:
“Ας χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να συγκεντρωθούμε πνευματικά”

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβα κήρυξε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά τη Θεία Λειτουργία για τη  Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. “Τώρα διανύουμε μια εποχή που είναι ιδανική για να κάνουμε μια πνευματική άνοδο στη ζωή μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι πεπεισμένος ότι η καραντίνα δεν είναι τυχαία αλλά ο Κύριος με αυτόν τον τρόπο μας αφήνει να συλλογιστούμε για τη ζωή μας, να μετανιώσουμε, να αλλάξουμε τις σκέψεις, τα αισθήματα μας και τις πράξεις μας προς το καλύτερο. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης υπενθύμισε ότι οι Άγιοι Πατέρες έφευγαν από τα εγκόσμια για να έχουν χρόνο για σημαντικότερα πνευματικά ζητήματα, και τώρα διανύουμε μια εποχή στην οποία όλος ο κόσμος απέκτησε τη δυνατότητα να συγκεντρωθεί , να σκεφτεί τις αμαρτίες του, να προστρέξει στον Κύριο και να μετανιώσει.

“Δεν γνωρίζουμε αν θα μας ξαναδώσει τέτοια δυνατότητα ο Κύριος” τόνισε χαρακτηριστικά. “Όλα είναι περαστικά, θα περάσει κι αυτός ο χρόνος της απομόνωσης. Και πάλι θα βυθιστούμε στην καθημερινότητα των υποχρεώσεων, των ασχολιών και των εργασιών. Ας χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που μας έδωσε ο Κύριος για να συγκεντρωθούμε πνευματικά, για να μετανιώσουμε και να προσευχηθούμε”. 

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε στους πιστούς να βγουν από αυτή την απομόνωση “πνευματικά ανανεωμένοι, δυνατοί και τότε αυτός ο χρόνος θα είναι προς τη φυσική και πνευματική μας ίαση, προς την αλλαγή της ζωής όχι μόνο ενός ανθρώπου, αλλά, αν πάνε τα πάντα σωστά, με τη βούληση του Κυρίου, πιστεύουμε, προς την πνευματική ανανέωση της Πατρίδας μας και όλους του ανθρωπίνου γένους”, θεωρεί ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων