10/07/2020 10/07/2020 Σε συνέντευξη στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σχολίασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Αγία Σοφία έγινε πάλι τζαμί όπως στην εποχή των Οθωμανών» και τόνισε ότι η απόφαση εξηγείται με τις εσωτερικές πολιτικές συγκυρίες της χώρας, και πρωτίστως με τις απαιτήσεις της ριζοσπαστικής παράταξης...
10 Ιουλίου, 2020 - 23:06

“Αυτή η πράξη θα δυσχεράνει τις σχέσεις με την Τουρκία”

Διαδώστε:
“Αυτή η πράξη θα δυσχεράνει τις σχέσεις με την Τουρκία”

Σε συνέντευξη στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σχολίασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Αγία Σοφία έγινε πάλι τζαμί όπως στην εποχή των Οθωμανών» και τόνισε ότι η απόφαση εξηγείται με τις εσωτερικές πολιτικές συγκυρίες της χώρας, και πρωτίστως με τις απαιτήσεις της ριζοσπαστικής παράταξης των μουσουλμάνων. «Προφανώς για την τωρινή ηγεσία της Τουρκίας είναι πιο σημαντική η μετατροπή από την κοινή γνώμη, τη θέση των Ορθόδοξων Εκκλησιών ή και αρνητικής αντίδρασης της UNESCO. Αυτή η πράξη θα δυσχεράνει τις σχέσεις με την Τουρκία. Για τους ορθόδοξους χριστιανούς η Αγία Σοφία παραμένει ιερό παγκόσμιας σημασίας, και η μετατροπή της σε τζαμί θα έχει αρνητική απήχηση, μεταξύ άλλων και στη Ρωσία”.

Ενώ σημείωσε πως αυτή η απόφαση μοιάζει με συνειδητή ένταση των διαθρησκευτικών σχέσεων τόσο στην Τουρκία, όσο και σε όλο τον κόσμο. “Δεν ορίζω εγώ τους υπεύθυνους, θα τους ορίσει η ιστορία”, είπε.

Απόδοση στα Ελληνικά: Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων