23/05/2020 23/05/2020 Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας από τους πιο τιμώμενους αγίους και στην επαρχία του Γιαροσλάβλ της Ρωσίας, όπου υπάρχουν πολλοί ναοί αφιερωμένοι στη μνήμη του. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, στο Γιαροσλάβλ δημιουργήθηκε μια νέα παράδοση: να γίνεται η λιτάνευση τεμαχίου του λειψάνου του με αυτοκίνητα γύρω από την πόλη. Αυτή η λιτανεία φέτος έγινε χθες...
23 Μαΐου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 17:57

Αυτοκινητοπομπή με ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στο Γιαροσλάβλ

Διαδώστε:
Αυτοκινητοπομπή με ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στο Γιαροσλάβλ

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας από τους πιο τιμώμενους αγίους και στην επαρχία του Γιαροσλάβλ της Ρωσίας, όπου υπάρχουν πολλοί ναοί αφιερωμένοι στη μνήμη του. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, στο Γιαροσλάβλ δημιουργήθηκε μια νέα παράδοση: να γίνεται η λιτάνευση τεμαχίου του λειψάνου του με αυτοκίνητα γύρω από την πόλη.

Φωτογραφία από την αντίστοιχη λιτάνευση του 2019

Φωτογραφία από την αντίστοιχη λιτάνευση του 2019 με τη συνδρομή των Οργάνων Δημόσιας Τάξης

Αυτή η λιτανεία φέτος έγινε χθες Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, την ημέρα της μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι της Ιταλίας από τα Μύρα της Λυκίας.

Παραδοσιακά αυτή τη λιτανεία τη διοργανώνει το αρμόδιο τμήμα της επαρχίας για θέματα συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και με τα όργανα Δημόσιας Τάξεως στην Περιφέρεια του Γιαροσλάβλ. Όλοι οι συμμετέχοντες κάνουν το γύρο της πόλης, προσευχόμενοι με εικόνες στα χέρια και ζητώντας την βοήθεια του Θεού και την προστασία του Αγίου Νικολάου για όλους τους οδηγούς των οχημάτων.
Στη λιτανεία φέτος συμμετείχαν οι κληρικοί του Ιερού Ναού Θεοφανίων: ο ιερέας Βλαντίμιρ Γιερσσόφ και ο διάκονος Πάβελ Μάλισσεφ.

Με τα λείψανα οι ιερείς πέρασαν από έξι Σταυρούς – σημεία προσκυνήματος της πόλης.

Απόδοση από τα ρωσικά: Irina Tresorukova

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων