16/06/2020 16/06/2020 Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις επισκέψεις Ιερέων σε ανθρώπους που πάσχουν από τον νέο κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι εισηγητές, που ήδη επισκέπτονται ασθενείς, τόνισαν ότι με την έναρξη της πανδημίας σχηματίστηκε ομάδα ιερέων στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Υπηρεσιών της Πατριαρχικής Περιφέρειας Μόσχας, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ειδικά για τη φροντίδα ασθενών με COVID-19....
16 Ιουνίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2020 - 8:28

COVID-19: Ιερείς εκπαιδεύονται για επισκέψεις σε ασθενείς 

Διαδώστε:
COVID-19: Ιερείς εκπαιδεύονται για επισκέψεις σε ασθενείς 

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις επισκέψεις Ιερέων σε ανθρώπους που πάσχουν από τον νέο κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι εισηγητές, που ήδη επισκέπτονται ασθενείς, τόνισαν ότι με την έναρξη της πανδημίας σχηματίστηκε ομάδα ιερέων στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Υπηρεσιών της Πατριαρχικής Περιφέρειας Μόσχας, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ειδικά για τη φροντίδα ασθενών με COVID-19. Όλοι τους υποβλήθηκαν σε ειδική εκπαίδευση και έλαβαν οδηγίες ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Τόνισαν μάλιστα, ότι λόγω του μεγάλου κινδύνου η ένταξη των ιερέων σε τέτοιες ομάδες είναι δυνατή μόνο με την προσωπική τους συγκατάθεση.
Από τις 2 Απριλίου έως τις 15 Ιουνίου στη Μόσχα, μια ειδική ομάδα εκπαιδευμένων ιερέων πραγματοποίησε εκατοντάδες επισκέψεις σε νοσούντες.
Όλοι οι ιερείς επισκέπτονται τους ασθενείς με ειδικές στολές και προστατευτικό εξοπλισμό. Τα άμφια φοριούνται από μέσα από την προστατευτική στολή . Στο σεμινάριο δόθηκαν επίσης, οδηγίας για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας σε ασθενείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων