15/09/2020 15/09/2020 Υπέρ του εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό τάχθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Βολοκολμάσκ κ. Ιλαρίων, καλώντας τον κόσμο να μην διστάζει. “Αν κάποιος με ρωτήσει αν αξίζει να εμβολιαστεί ή να περιμένει, λέω ότι είναι καλύτερο να εμβολιαστεί. Όσο πιο γρήγορα , τόσο το καλύτερο, γιατί ο...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 9:26

COVID-19: Υπέρ του εμβολιασμού η Ρωσική Εκκλησία

Διαδώστε:
COVID-19: Υπέρ του εμβολιασμού η Ρωσική Εκκλησία

Υπέρ του εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό τάχθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Βολοκολμάσκ κ. Ιλαρίων, καλώντας τον κόσμο να μην διστάζει.

“Αν κάποιος με ρωτήσει αν αξίζει να εμβολιαστεί ή να περιμένει, λέω ότι είναι καλύτερο να εμβολιαστεί. Όσο πιο γρήγορα , τόσο το καλύτερο, γιατί ο κίνδυνος εμφάνισης κάποιων παρενεργειών είναι ελάχιστος”, ανέφερε ο Μητροπολίτης στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Οι κίνδυνοι που προκαλούνται από τις παρενέργειες του εμβολίου και την ίδια την ασθένεια είναι ασύγκριτοι. «Είναι ήδη γνωστό ποιες παρενέργειες μπορεί να έχει ο εμβολιασμός. Αυξημένη θερμοκρασία, ίσως για μία νύχτα, και οι άνθρωποι αισθάνονται αδύναμοι και υπνηλία. Αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με τα δεινά των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό», είπε.

“Οι κίνδυνοι δεν μπορούν να συγκριθούν. Και, φυσικά, προτείνω σε όλους όσοι μπορούν, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό” κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων