15/11/2020 15/11/2020 Δέηση για τον επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων τελέσθηκε στο παρεκκλήσι του Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Δαμασκό από τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριαρχικό Θρόνο Αντιοχείας ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώφ στις 12 Νοεμβρίου 2020. Στη δέηση παρέστησαν ο α´ αναπληρωτής υπουργός Διαφώτισης της Ρωσίας Ντ. Γκλουσκό και άλλοι εκπρόσωποι αυτού του υπουργείου, οι οποίοι μετείχαν στο διεθνές συνέδριο,...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 17:01

Δέηση για τον επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων

Διαδώστε:
Δέηση για τον επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων

Δέηση για τον επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων τελέσθηκε στο παρεκκλήσι του Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Δαμασκό από τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριαρχικό Θρόνο Αντιοχείας ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώφ στις 12 Νοεμβρίου 2020.

Στη δέηση παρέστησαν ο α´ αναπληρωτής υπουργός Διαφώτισης της Ρωσίας Ντ. Γκλουσκό και άλλοι εκπρόσωποι αυτού του υπουργείου, οι οποίοι μετείχαν στο διεθνές συνέδριο, που διεξήχθη  στη Δαμασκό, για τον επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων, καθώς και ολιγάριθμοι ενορίτες του ναού, τέκνα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που κατοικούν στην πρωτεύουσα της Συρίας.

Μετά το πέρας της δεήσεως στην αίθουσα υποδοχών του Γραφείου αντιπροσώπευσης ο ηγούμενος Αρσένιος συζήτησε με τον κύριο Γκλουσκό και τη συνοδεία του. Στη συζήτηση επίσης συμμετείχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αραβικών συλλόγων στη Ρωσία Δρ. Χασάν Νασράλα, εκπρόσωποι του υπουργείου Βακουφίων της Συρίας και ενορίτες του παρεκκλησίου του Γραφείου αντιπροσώπευσης.

Ο πατήρ Αρσένιος ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για το ιστορικό του Γραφείου και επέδωσε σε κάθε επισκέπτη το βιβλίο του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου «Ελευθερία και ευθύνη» στην αραβική γλώσσα.

Την ίδια ημέρα ο ηγούμενος Αρσένιος συμμετείχε στη συνάντηση του α´ αναπληρωτή υπουργού Διαφώτισης της Ρωσίας Ντ. Γκλουσκό με τον υπουργό Διαφώτισης της Συρίας Δρ. Ντάρεμ Ταμπάα. Στη συνάντηση, η οποία φιλοξενήθηκε στην έδρα του συριακού υπουργείου, συζητήθηκαν ζητήματα αύξησης και ενίσχυσης της διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας στα σχολεία μέσης εκπαιδεύσεως της Συρίας.

Ακολούθως ο κύριος Γκλουσκό, συνοδευόμενος από τον ηγούμενο Αρσένιο μετέβη στο σχολείο μέσης εκπαιδεύσεως στο δήμο Μπάρζα της πρωτεύουσας, το οποίο αποκαταστάθηκε με την οικονομική βοήθεια των θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρωσίας, που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Διαθρησκειακής ομάδας εργασίας για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Συρίας του Συμβουλίου συνεργασίας με τις θρησκευτικές ενώσεις υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Όπως συμφώνησαν το ρωσικό και το συριακό υπουργείο Διαφώτισης, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο σχολείο αυτό θα αρχίσει η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας.

Στη συνάντηση του α´ αναπληρωτή υπουργού Διαφώτισης της Ρωσίας Ντ. Γκλουσκό με δασκάλους και μαθητές του σχολείου συμμετείχε και ο πατριαρχικός βικάριος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ, εκπρόσωποι της Μαρωνιτικής, της Συρο-Ορθοδόξου και της Μελχιτικής Εκκλησίας καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Βακουφίων της Συρίας.

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων