01/02/2022 01/02/2022 Ευχές για την 13η επέτειο από την Ενθρόνισή του δέχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Στα ευχετήρια γράμματα εκτός από τις ευχές για υγεία προς τον Προκαθήμενο της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφορά γίνεται και στη...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 - 11:38

Δεκατρία χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Δεκατρία χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας

Ευχές για την 13η επέτειο από την Ενθρόνισή του δέχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Στα ευχετήρια γράμματα εκτός από τις ευχές για υγεία προς τον Προκαθήμενο της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφορά γίνεται και στη διακονία του Μακαριωτάτου όλα αυτά τα χρόνια καθώς και στη σχέση που έχει αναπτύξει με τη Ρωσική κοινωνία.

“Όλα αυτά τα χρόνια η ποιμαντορική σας δράση έχει στόχο την ενίσχυση της ορθόδοξης πίστης, την ανάπτυξη της πνευματικής παιδείας, τον διαφωτισμό των ανθρώπων, την ηθική και πατριωτική διαπαιδαγώγηση των νέων, την κοινωνική προσφορά, καθώς και τη διατήρηση και αναβίωση του εθνικού πολιτισμού”, αναφέρει ο κ. Μισούστιν και προσθέτει: “Για εκατομμύρια πολίτες μας, είστε πνευματικός καθοδηγητής. Τα ειλικρινή σας λόγια προέρχονται από την καρδιά, ζητώντας ειρήνη, καλοσύνη και έλεος. Σε στιγμές δύσκολων δοκιμασιών για τη χώρα, βοηθάτε τους ανθρώπους να αποκτήσουν πίστη, τους δίνετε ελπίδα”.

“Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ενθαρρύνετε και καθοδηγείτε τον λαό του Θεού στη σωτηριολογική ανάγκη να εμπιστεύονται ολόκληρη τη ζωή τους στον Χριστό, να μην χάνουν την καλή ελπίδα στο έλεός Του. Εσείς ο ίδιος δίνετε το παράδειγμα υπομονής και ταπεινοφροσύνη, ένθερμης και ακλόνητης πίστης σε αυτό”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο ευχετήριο γράμμα τους τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος γεννήθηκε στο Λένινγκραντ της Σοβιετικής Ένωσης, στην σημερινή Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στις 20 Νοεμβρίου 1946.

Στις 27 Ιανουαρίου 2009, ο από Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ κ. Κύριλλος εξελέγη 16ος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κερδίζοντας 508 (72%) από τις 702 ψήφους. Την 1η Φεβρουαρίου του 2009, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνισή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων