02/01/2020 02/01/2020 Τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ, στην περιοχή Τσέλιμπινσκ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 39 ανθρώπων, τίμησαν με επιμνημόσυνη δέηση, ένα χρόνο μετά την τραγωδία, στον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τσελεμπιάνσκ και Μιάσκι κ. Γρηγόριος, ο οποίος νωρίτερα προεξήρχε της Θείας...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2020 - 10:32

Δεν ξέχασαν τα θύματα της τραγωδίας στο Μαγκιντογκόρσκ

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν τα θύματα της τραγωδίας στο Μαγκιντογκόρσκ

Τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ, στην περιοχή Τσέλιμπινσκ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 39 ανθρώπων, τίμησαν με επιμνημόσυνη δέηση, ένα χρόνο μετά την τραγωδία, στον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τσελεμπιάνσκ και Μιάσκι κ. Γρηγόριος, ο οποίος νωρίτερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

“Σας καλώ όλους να προσευχηθείτε για την ανάπαυση των ψυχών των αδελφών μας που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους”, τόνισε προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος, ενώ με παρηγορητικά λόγια απευθύνθηκε και στους συγγενείς των θυμάτων.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2018, τμήμα πολυκατοικίας κατέρρευσε όταν σημειώθηκε έκρηξη στη Μαγκνιτογκόρσκ, βιομηχανική πόλη 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα Ουράλια. Η κατάρρευση οφειλόταν σε έκρηξη που οι αρχές θεωρούν πως προκάλεσε η διαρροή αερίου θέρμανσης. Το κτίριο από μπετόν είχε κατασκευαστεί το 1973 -την εποχή της ΕΣΣΔ – και είχε 35 διαμερίσματα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων