27/07/2020 27/07/2020 “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δε θα πάψει να στηρίζει την Εκκλησία της Αντιοχείας και τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Μετόχι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας στην Μόσχα. “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντα ήταν και...
27 Ιουλίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2020 - 12:57

“Δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους χριστιανούς της Μ. Ανατολής”

Διαδώστε:
“Δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους χριστιανούς της Μ. Ανατολής”

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δε θα πάψει να στηρίζει την Εκκλησία της Αντιοχείας και τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Μετόχι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας στην Μόσχα.

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας, και ο ρωσικό λαός πάντα θα στηρίζει τους λαούς της Συρίας του Λιβάνου και όλους τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσα είναι στις δυνάμεις μας για να ελαφρύνουμε τα βάσανα των χριστιανών που σήμερα υφίστανται διώξεις και γενοκτονία στις χώρες της Εγγύς Ανατολής”, είπε ο Μητροπολίτης και τόνισε ότιη θλίψη και τα βάσανα των χριστιανών στην Συρία και στο Λίβανο είναι στην καρδιά του Πατριάρχη“.

“Σε όσα γίνονται σήμερα σε αυτά τα άγια χώματα βλέπουμε τη βούληση του Κυρίου και αντιλαμβανόμαστε πως ο Κύριος θα ζητήσει απολογισμό από εμάς, πώς ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της εποχής, στις διώξεις των χριστιανών που κάνουν οι εχθροί της αλήθειας του Χριστού”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Απόδοση στα Ελληνικά: Irina Tresorukova/ Πηγή: ria.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων