18/05/2020 18/05/2020 Ξεκίνησε χθες Κυριακή 17 Μαΐου στη Ρωσία το πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων μεταξύ Ιερέων και ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον κορωνοϊό. Οι συναντήσεις οργανώθηκαν από το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας για να υποστηρίξουν τους άρρωστους και τους συγγενείς τους σε όλη τη...
18 Μαΐου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 14:31

Διαδικτυακές συναντήσεις ιερέων με ασθενείς

Διαδώστε:
Διαδικτυακές συναντήσεις ιερέων με ασθενείς

Ξεκίνησε χθες Κυριακή 17 Μαΐου στη Ρωσία το πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων μεταξύ Ιερέων και ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Οι συναντήσεις οργανώθηκαν από το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας για να υποστηρίξουν τους άρρωστους και τους συγγενείς τους σε όλη τη χώρα. Τώρα, λόγω της καραντίνας, οι ιερείς δεν μπορούν να μεταβούν σε νοσοκομεία, να μιλήσουν με εκείνους που είναι άρρωστοι και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

«Τα άτομα που πάσχουν από μια νέα, άγνωστη ασθένεια, χρειάζονται πραγματικά υποστήριξη, ψυχολογική και πνευματική», δήλωσε η Νατάλια Σακούρο, συντονίστρια της πρωτοβουλίας αυτής και πρόσθεσε: «Κατανοούμε ότι η διαδικτυακή επικοινωνία δεν θα αντικαταστήσει την προσωπική συνάντηση ενός ασθενούς με τον ιερέα, την προσευχή μαζί και, φυσικά, τα μυστήρια της Εκκλησίας. Αλλά στις τρέχουσες συνθήκες, αυτή είναι η μόνη δυνατή μορφή ηθικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τους άρρωστους και τις οικογένειές τους ».

Οι ζωντανές αυτές συνδέσεις μεταδίδονται σε κοινωνικά δίκτυα και στο κανάλι Youtube του Συνοδικού Τμήματος αλλά και μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Spas TV.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις πραγματοποιούνται από έμπειρους νοσοκομειακούς ιερείς κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 8 μ.μ. ώρα Μόσχας.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος, Επίσκοπο Παντελεήμων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων