01/12/2019 01/12/2019 Οποιαδήποτε συνέλευση που θα συγκαλέσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα αποσκοπεί στην νομιμοποίηση των ενεργειών του στην Ουκρανία, και η Ρωσική Εκκλησία διαφωνεί με αυτό το γεγονός, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να συγκαλεί...
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2019 - 11:45

“Διαφωνούμε με τις ενέργειες που τέλεσε στην Ουκρανία”

Διαδώστε:
“Διαφωνούμε με τις ενέργειες που τέλεσε στην Ουκρανία”

Οποιαδήποτε συνέλευση που θα συγκαλέσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα αποσκοπεί στην νομιμοποίηση των ενεργειών του στην Ουκρανία, και η Ρωσική Εκκλησία διαφωνεί με αυτό το γεγονός, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να συγκαλεί τις Πανορθόδοξες Συνελεύσεις. Κι εμείς διαφωνούμε με τις ενέργειες που τέλεσε στην Ουκρανία”, είπε ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων στο πρόγραμμα “Εκκλησία και κόσμος”. Ταυτόχρονα ο Ιεράρχης εκτίμησε ως ωφέλιμη την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιερουσαλήμ Θεοφίλου Γ’ που στις 21 Νοεμβρίου πρότεινε σε όλους τους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών να μαζευτούν στην Ιορδανία για να συζητήσουν τα θέματα της διατήρησης της Πανορθόδοξης Ενότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων