17/09/2020 17/09/2020 Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο «Απάτη στο Διαδίκτυο: προκλήσεις και απειλές για τη χριστιανική παρουσία στον εικονικό χώρο» που διοργάνωσε το Συνοδικό Τμήμα των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας. Οι διαχειριστές μεγάλων Ορθόδοξων κοινοτήτων έθεσαν το θέμα της απάτης μέσω Διαδικτύου για τη συγκέντρωση χρημάτων για όσους έχουν ανάγκη,...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 13:53

Διεθνές Συνέδριο: Ορθοδοξία και απάτη στο διαδίκτυο

Διαδώστε:
Διεθνές Συνέδριο: Ορθοδοξία και απάτη στο διαδίκτυο

Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο «Απάτη στο Διαδίκτυο: προκλήσεις και απειλές για τη χριστιανική παρουσία στον εικονικό χώρο» που διοργάνωσε το Συνοδικό Τμήμα των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας.

Οι διαχειριστές μεγάλων Ορθόδοξων κοινοτήτων έθεσαν το θέμα της απάτης μέσω Διαδικτύου για τη συγκέντρωση χρημάτων για όσους έχουν ανάγκη, τονίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει μεγάλη έξαρση, κυρίως εν μέσω της πανδημίας.
Επισημάνθηκε επίσης, ότι είναι απαραίτητο να ενημερώνεται το κοινό στο Διαδίκτυο σχετικά με τις ενέργειες των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο και τις μεθόδους απάτης που χρησιμοποιούν συχνότερα.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το συνέδριο είναι το φαινόμενο που παρατηρείται με επιχειρήσεις που βάζουν το επίθετο “Ορθόδοξος” στην ονομασία τους, προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν έτσι τα κέρδη τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων