05/09/2020 05/09/2020 Την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας φιλανθρωπίας, που εορτάζεται στις 5 Σεπτεμβρίου, η ορθόδοξη υπηρεσία «Έλεος» (Милосердие στα ρωσικά) «έκανε ταμείο» για την οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσε προς τα θύματα της πανδημίας. Το εκπληκτικό είναι πως διαπίστωσε ότι οι εισφορές προς τα θύματα της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε ο κορωνοϊός, διπλασιάστηκαν! Από τον Απρίλιο του 2020...
05 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2020 - 13:19

Διπλασιάστηκαν οι εισφορές φιλανθρωπίας στη Ρωσία

Διαδώστε:
Διπλασιάστηκαν οι εισφορές φιλανθρωπίας στη Ρωσία

Την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας φιλανθρωπίας, που εορτάζεται στις 5 Σεπτεμβρίου, η ορθόδοξη υπηρεσία «Έλεος» (Милосердие στα ρωσικά) «έκανε ταμείο» για την οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσε προς τα θύματα της πανδημίας. Το εκπληκτικό είναι πως διαπίστωσε ότι οι εισφορές προς τα θύματα της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε ο κορωνοϊός, διπλασιάστηκαν!

Από τον Απρίλιο του 2020 οι δωρεές στην πύλη “Милосердие.ги” (ένα από τα 26 έργα της υπηρεσίας βοήθειας «Έλεος») έσπασαν ρεκόρ: τον Απρίλιο συγκεντρώθηκαν 21 εκατομμύρια ρούβλια, ενώ από τον Μάιο έως τον Αύγουστο κατά μέσο όρο 7.000.000 ρούβλια το μήνα! Πολλάκις περισσότερα από το συνηθισμένο! Τον Ιανουάριο τα τέλη για βοήθεια στους εμπερίστατους ανήλθαν σε 4.388.000 ρούβλια.

Tους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους συγκεντρώθηκαν 67 εκατομμύρια ρούβλια (για όλο το 2019 — λίγο πάνω από 40 εκατομμύρια ρούβλια).

Μόνο για τρόφιμα, που προορίζονται για τους πληγέντες από την κρίση του κορωνοϊού, η υπηρεσία κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ρούβλια — ποσό που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ των φιλανθρωπικών οργανώσεων προς αυτή την κατεύθυνση τη συγκεκριμένη περίοδο. Χρήματα και τρόφιμα συνελέγησαν από κοινού με το Συνοδικό τμήμα για την εκκλησιαστική φιλανθρωπία και κοινωνική διακονία από 29 ρωσικές Μητροπόλεις, καθώς και από τις Επισκοπές Φιλιππίνων-Βιετνάμ, Σιγκαπούρης και Μπισκέκ και Κιργιζστάν του Πατριαρχείου Μόσχας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνοδικού τμήματος φιλανθρωπίας, στις 26 Αυγούστου βοήθεια σε είδος (υπό τη μορφή τροφίμων) έλαβαν 15.000 άτομα.

Βάσει αποτελεσμάτων, φάνηκε πως οι Ρώσοι κινητοποιήθηκαν και πως είναι έτοιμοι να θυσιαστούν στα δύσκολα, διαπιστώνει η υπηρεσία.

«Δεν γνωρίζαμε ακριβώς πόσο θα μπορούσαν να ανταποκριθούν γύρω μας οι άνθρωποι, αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας είδαμε παραδείγματα της παρούσας μαζικής αλληλεγγύης. Φέτος, με πιο αυστηρά μέτρα λειτουργίας στην υπηρεσία, αισθανόμαστε έντονα την υποστήριξη από τους δωρητές», — είπε η Άννα Μπελαβίνα, επικεφαλής του τμήματος φιλανθρωπικών προγραμμάτων της υπηρεσίας.

Η γραμμή επικοινωνίας της υπηρεσίας έλαβε σχεδόν 20.000 κλήσεις, ενώ σχεδόν 9.000 άποροι έλαβαν την υποστήριξη που χρειάζονται από το Κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας το «Σπίτι της μαμάς».

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, έκαναν προσφορές βοήθειας τόσο διεθνείς όσο και ρωσικές εταιρείες. Για παράδειγμα, η εταιρεία “Nissan” έδωσε 8 αυτοκίνητα για χρήση από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Η ορθόδοξη υπηρεσία βοήθειας “Έλεος” βοηθά ορφανά παιδιά, άτομα με αναπηρίες, ασθενείς, φτωχούς, φυλακισμένους και εμπερίστατους.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων