14/01/2021 14/01/2021 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έκανε μια άλλη δωρεά σε παιδιά της Συρίας χθες. Ο π. Αρσένιος εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αντιόχειας, επισκέφθηκε χθες το σχολείο Amal για παιδιά με αναπηρία στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Mosab al-Kanj, καθώς και με καθηγητές και μαθητές και προσέφεραν μια δωρεά...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2021 - 10:18

Δωρεά του Πατριαρχείου Μόσχας σε παιδιά της Συρίας

Διαδώστε:
Δωρεά του Πατριαρχείου Μόσχας σε παιδιά της Συρίας

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έκανε μια άλλη δωρεά σε παιδιά της Συρίας χθες. Ο π. Αρσένιος εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αντιόχειας, επισκέφθηκε χθες το σχολείο Amal για παιδιά με αναπηρία στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Mosab al-Kanj, καθώς και με καθηγητές και μαθητές και προσέφεραν μια δωρεά τριών νέων αναπηρικών αμαξιδίων στο σχολείο, αναφέρει το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Ο διευθυντής ευχαρίστησε θερμά τον π. Ο Αρσένιο και ζήτησε να συνεχιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια στο σχολείο.

Το σχολείο Amal εκπαιδεύει επί του παρόντος 165 παιδιά με αναπηρία, τα περισσότερα από τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα, και είναι εξαιρετική η ανάγκη για αναπηρικά αμαξίδια διαφόρων μεγεθών, πάνες και πολλά άλλα. Το σχολείο είναι ένα από τα δύο στη Συρία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το άλλο βρίσκεται στο Χαλέπι.

Οι αναπηρικές καρέκλες αγοράστηκαν με τη δωρεά του Ρώσου-Καναδού φιλάνθρωπου Alexei Fiset και παραδόθηκαν στην εκπροσώπηση της Ρωσικής Εκκλησίας στη Δαμασκό από τον επικεφαλής των ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων της ρωσικής οργάνωσης βετεράνων Combat Brotherhood, η οποία έχει κάνει πολλές γενναιόδωρες δωρεές στον αγωνιζόμενο λαός της Συρίας.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Αδελφότητα παρέδωσε παιχνίδια και σχολικά είδη σε 2.500 μαθητές της Συριακής Σχολής. Τον επόμενο Μάρτιο, η οργάνωση προσέφερε μια μεγάλη δωρεά στη Μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα, η οποία υπέστη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών για περισσότερο από ένα χρόνο το 2014-2015.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων