03/01/2021 03/01/2021 Το Πατριαρχείο της Μόσχας διοργάνωσε την πνευματική και αθλητική δράση της Πρωτοχρονιάς “Murom Path”, χαρακτηρίζοντάς την “σύμβολο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς για την ηρεμία και την καλή σωματική και ψυχική υγεία”. Η Πατριαρχική Επιτροπή Αθλητισμού διοργάνωσε τη συγκεκριμένη αθλητική δράση την πρώτη μέρα του χρόνου, τη μέρα μνήμης του Οσίου Ίλια από το Πατριαρχείο Μόσχας. ...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 10:00

Δράση για την σωματική και ψυχική υγεία του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:
Δράση για την σωματική και ψυχική υγεία του Πατριαρχείου Μόσχας

Το Πατριαρχείο της Μόσχας διοργάνωσε την πνευματική και αθλητική δράση της Πρωτοχρονιάς “Murom Path”, χαρακτηρίζοντάς την “σύμβολο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς για την ηρεμία και την καλή σωματική και ψυχική υγεία”. Η Πατριαρχική Επιτροπή Αθλητισμού διοργάνωσε τη συγκεκριμένη αθλητική δράση την πρώτη μέρα του χρόνου, τη μέρα μνήμης του Οσίου Ίλια από το Πατριαρχείο Μόσχας. 

Στη δράση συμμετείχαν άνθρωποι από περισσότερες από 50 πόλεις της Ρωσίας και της Δυτικής Ευρώπης ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος του Πατριαρχικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με τα ΜΜΕ σημείωσε “Τα τελευταία χρόνια, αυτά τα αθλητικά γεγονότα έχουν ήδη γίνει παράδοση για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς για Ορθόδοξους αθλητές και νέους. Ελπίζουμε ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν την αξία ενός υγιεινού τρόπου ζωής και θα συμμετάσχουν σε αυτό το αθλητικό γεγονός αφιερωμένο στη μνήμη του Οσίου Ίλια για να κατανοήσουμε την αληθινή χαρά μιας υγιούς γιορτής της Πρωτοχρονιάς” δήλωσε ο κ. Kipshidze στη RIA Novosti.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το “Murom Path” σχεδιάστηκε ως εθνικό αθλητικό φεστιβάλ ενώ σε πολλές περιοχές, οι ιερείς συμμετείχαν προσωπικά στην οργάνωση της δράσης, σε συνεργασία με επιφανείς αθλητές που πραγματοποίησαν προπόνηση ως μέρος της δράσης. Συγκεκριμένα, μέλος της Πατριαρχικής Επιτροπής Φυσικού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο διάσημος μπόξερ Βλαντιμίρ Νόσοφ πραγματοποίησε το “Murom Path” στη Μόσχα στο στάδιο του “Torpedo”.

«Εμείς, ως ενεργοί πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θέλουμε να σπάσουμε την παράδοση όταν οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θεωρούνται στην κοινωνία μας ως ημέρες με αύξηση των εγκλημάτων που διαπράττονται από μεθυσμένους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 84% των αδικημάτων στην καθημερινή ζωή διαπράττονται ως αποτέλεσμα αλκοολισμού και τοξικομανίας. Πιστεύουμε ότι στη Ρωσία πρέπει να είμαστε νηφάλιοι! Και καλούμε όλους να μοιραστούν αυτήν τη σκέψη μαζί μας. Επιπλέον, για τους Ρώσους Ορθόδοξους Χριστιανούς, η 1η Ιανουαρίου εξακολουθεί να είναι η ημέρα Νηστείας των Χριστουγέννων όπου το αλκοόλ απαγορεύεται”, δήλωσε ο Andrei Kormukhin, συντονιστής του κινήματος στο RIA Novosti.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων