21/08/2021 21/08/2021 “Ενέργειες που αναφέρονται στην αμαρτία της άμβλωσης είναι σημαντικές για την κοινωνία” τονίζει ο κ. Βασίλης Ρουλίνσκι, εκπρόσωπος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για την Εκκλησία και την Κοινωνία. Εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας πραγματοποίησαν μια δράση με τίτλο “Θα μπορούσαν να πήγαιναν σχολείο” όπου άφησαν ζευγάρια παπούτσια σε μια πλατεία τα οποία συμβολίζουν τα...
21 Αυγούστου, 2021 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2021 - 10:32

Δράση κατά των αμβλώσεων στη Ρωσία

Διαδώστε:
Δράση κατά των αμβλώσεων στη Ρωσία

“Ενέργειες που αναφέρονται στην αμαρτία της άμβλωσης είναι σημαντικές για την κοινωνία” τονίζει ο κ. Βασίλης Ρουλίνσκι, εκπρόσωπος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για την Εκκλησία και την Κοινωνία.

Εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας πραγματοποίησαν μια δράση με τίτλο “Θα μπορούσαν να πήγαιναν σχολείο” όπου άφησαν ζευγάρια παπούτσια σε μια πλατεία τα οποία συμβολίζουν τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν λόγω αμβλώσεων και θα πήγαιναν σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές χρησιμοποιήθηκαν 1182 ζευγάρια παπούτσια.

“Τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές για να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία: κάθε παιδί που δεν γεννιέται είναι το ίδιο παιδί με αυτά που γεννήθηκαν. Όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν το 2014 θα ήταν σήμερα 7 ετών και θα μπορούσαν να πάνε σχολείο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στη Ρωσία πραγματοποιούνται 450 χιλιάδες αμβλώσεις που πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπινων ζωών που καταστρέφονται μπροστά στα μάτια μας», είπε ο κ. Ρουλίνσκι.

Σημείωσε ακόμα, ότι η Εκκλησία δεν μιλά μόνο για το αμάρτημα της έκτρωσης, αλλά βοηθά και τις γυναίκες. Στη κλινική στο Σέροφ, όπου έγινε η συγκεκριμένη δράση, λειτουργεί γυναικεία κλινική από το 2017 με ψυχολόγο που χρηματοδοτείται από την Ρωσική Εκκλησία. “Χάρη στις διαβουλεύσεις του, ο αριθμός των αμβλώσεων στο Σέροφ μειώθηκε κατά 1,5 φορές μόνο τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Είπε επίσης ότι ένα εκκλησιαστικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας λειτουργεί στο Σερόφ. “Τα τελευταία 5 χρόνια, ο αριθμός τέτοιων κέντρων στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αυξήθηκε από 66 σε 224. Σε αυτά, μια γυναίκα μπορεί να πάρει μια κούνια, ένα καρότσι, ρούχα, φαγητό δωρεάν – όλα όσα είναι απαραίτητα για να ξεπεράσει μια κατάσταση κρίσης. Και αν μια γυναίκα χρειάζεται καταφύγιο, η Εκκλησία είναι έτοιμη για αυτό. Τα τελευταία 9 χρόνια, ο αριθμός των καταφυγίων των εκκλησιών για γυναίκες έχει αυξηθεί από 1 σε 77. Όλα αυτά μπορούν να σώσουν πολλές ζωές», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων