11/04/2022 11/04/2022 Την ακολουθία των εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθως τη Θεία Λειτουργία, τέλεσε στο Πατριαρχικό Μετόχι, στα Πεδία Λιουμπερέτσκιε της Μόσχας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος την 5η Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 10 Απριλίου 2022. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της...
11 Απριλίου, 2022 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 17:23

Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας

Την ακολουθία των εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθως τη Θεία Λειτουργία, τέλεσε στο Πατριαρχικό Μετόχι, στα Πεδία Λιουμπερέτσκιε της Μόσχας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος την 5η Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 10 Απριλίου 2022.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στο βαθμό του πρεσβύτερου τον διάκονο Βλαντίμιρ Νικιτένκο, κληρικό του Ιερού Ναού  Νεομαρτύρων και Ομολογητών της Ρωσίας στο Στρογκίνο της Μόσχας.

Επίσης, προσευχήθηκε για την ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης. Εξάλλου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου τελείται ειδική δέηση υπέρ ειρήνης σε όλους τους ναούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Το κήρυγμα πριν την θεία κοινωνία εκφώνησε ο Ιερομόναχος Ερμογένης (Burygin), που είναι και πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στο τέλος του κηρύγματος, τον Μακαριώτατο χαιρέτισε και ο προϊστάμενος του ναού, π. Αλέξανδρος Κόσυχ, δωρίζοντάς του την εικόνα της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με διάταγμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, στο τέλος της ακολουθίας και εν όψει των εργασιών και της αρωγής για την ανέγερση του εν λόγω Ναού απονεμήθηκαν και εκκλησιαστικά βραβεία.

Το παρών στον καθαγιασμό έδωσαν: ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Λ.E. Σλούτσκι, η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εποπτείας της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ανθρώπινης Ευημερίας και Κρατική Υγειονομική Ιατρός της Ρωσικής Ομοσπονδίας A.Γιου. Πόποβα, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο σύμβουλος του δημάρχου της Μόσχας, ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών για κατασκευαστικά θέματα και επιμελητής του Προγράμματος για την ανέγερση ορθόδοξων ναών στη Μόσχα και πολλοί ακόμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων