17/08/2020 17/08/2020 Παρουσία πλήθους κληρικών, πολιτικών και απλών πιστών, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε χθες, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, τον αγιασμό του ναού του Αγίου Νικολάου στο Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της Μόσχας. Μάλιστα, στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στον αγιασμό του ναού παρέστη ο κυβερνήτης της Μόσχας, А.Γ. Βορομπιόφ (Воробьев) και ο πρόεδρος...
17 Αυγούστου, 2020 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 13:03

Αγιασμό στον ναό του Αγ. Νικολάου τέλεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος

Διαδώστε:
Αγιασμό στον ναό του Αγ. Νικολάου τέλεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος

Παρουσία πλήθους κληρικών, πολιτικών και απλών πιστών, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε χθες, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, τον αγιασμό του ναού του Αγίου Νικολάου στο Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της Μόσχας.

Μάλιστα, στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στον αγιασμό του ναού παρέστη ο κυβερνήτης της Μόσχας, А.Γ. Βορομπιόφ (Воробьев) και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Δούμας.

Στο τέλος του κηρύγματός του, ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε όλους όσοι ενεπλάκησαν στην κατασκευή του ναού:

«Από βάθους καρδίας θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω. Η κατασκευή ενός ναού αποτελεί μια μεγάλη, μακρά συλλογική διαδικασία, που όχι μόνο οδηγεί στην εμφάνιση μιας νέας εκκλησίας, αλλά που σε μεγάλο βαθμό αλλάζει και την κατάσταση των ψυχών μας. Είθε όλοι όσοι έρχεστε σε αυτό το ναό να δυναμώσετε την πίστη σας, να βρίσκετε την ειρήνη, την γαλήνη του μυαλού και τη δύναμη να κάνετε καλές πράξεις. Σας ευχαριστώ! Φυσικά, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κυβερνήτη της Μόσχας, Ανδρέα Γιούριεβιτς Βορομπιόφ. Σας ευχαριστώ εγκάρδια».

Αφού τελέστηκαν τα εγκαίνια, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας χάρισε στον Κυβερνήτη της Μόσχας την εικόνα της Θεοτόκου «Ρόδον το αμάραντο», ενώ όλοι οι πιστοί έλαβαν μικρές εικόνες του Αγίου Νικολάου.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Κρασνογκόρσκ θεμελιώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2013. Ο ναός βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Κυβέρνησης της Μόσχας, στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα.
Τον έχει φτιάξει ο γνωστός αρχιτέκτονας Α. Ν. Ομπολένσκι και έχει ύψος 55 μέτρα και χωρητικότητα χίλια πεντακόσια άτομα.

Ο εν λόγω ναός είναι αφιερωμένος σε δύο Αγίους: το ένα μέρος του είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο και το άλλο στον Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Πηγή: inkrasnogorsk.ru

Μετάφραση για το πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων