04/03/2022 04/03/2022 Στην αποστολή Εγκυκλίου προς τους Επισκόπους και ιερείς της Εκκλησίας της Ρωσίας για την τέλεση ειδικής δέησης για την ειρήνη κατά τη Θεία Λειτουργία, το κείμενο της οποία έλαβε την έγκριση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, προέβη χθες ο Μητροπολίτης Βοσκρεσένσκυ κ. Διονύσιος, Διευθυντής Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Του Νικόλαου Ζαΐμη ...
04 Μαρτίου, 2022 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2022 - 14:10

Εγκύκλιο για ειδική προσευχή για ειρήνη έστειλε το Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Εγκύκλιο για ειδική προσευχή για ειρήνη έστειλε το Πατριαρχείο Μόσχας

Στην αποστολή Εγκυκλίου προς τους Επισκόπους και ιερείς της Εκκλησίας της Ρωσίας για την τέλεση ειδικής δέησης για την ειρήνη κατά τη Θεία Λειτουργία, το κείμενο της οποία έλαβε την έγκριση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, προέβη χθες ο Μητροπολίτης Βοσκρεσένσκυ κ. Διονύσιος, Διευθυντής Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Εκκλησία η Εγκύκλιος εστάλη μετά την έκκληση για προσευχή που έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στις 24 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην Εγκύκλιο προτείνεται, κατά την εκφώνηση της προσευχής, να παραλείπονται άλλες προσευχές που προηγουμένως τελούνταν στην ειδική δέηση.

Τις καθημερινές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η προσευχή μπορεί διαβάζεται πριν τη Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και τις άλλες ημέρες, μετά την πρωινή ή βραδινή Θεία Λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 

Εγκύκλιος εστάλη προς τους Επισκόπους και κληρικούς και για τη διαχείριση της υποδοχής προσφύγων από την Ρωσική Εκκλησία.

Τέλος να σημειωθεί ότι χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας είχε συνάντηση με τον Επίσκοπο Μπρονίτσκι κ. Σάββα, Πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος Συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Φωτογραφίες: Patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων