18/06/2019 18/06/2019 Σε μια προσπάθεια “τόνωσης αλλά και διασφάλισης του προσκυνηματικού τουρισμού” η Ρωσική Δούμα ενέκρινε σήμερα Τρίτη το σχέδιο νόμου, ο οποίος καθορίζει το ειδικό νομικό καθεστώς των προσκυνητών και των προσκυνηματικών δραστηριοτήτων. Όπως γράφει το πρακτορείο RIA Novosti, το σχέδιο νόμου ορίζει ότι “προσκυνητής είναι άτομο που ταξιδεύει για περίοδο 24 ωρών έως 6 συνεχών...
18 Ιουνίου, 2019 - 14:15

Ειδικό νομικό καθεστώς για τους προσκυνητές στη Ρωσία

Διαδώστε:
Ειδικό νομικό καθεστώς για τους προσκυνητές στη Ρωσία

Σε μια προσπάθεια “τόνωσης αλλά και διασφάλισης του προσκυνηματικού τουρισμού” η Ρωσική Δούμα ενέκρινε σήμερα Τρίτη το σχέδιο νόμου, ο οποίος καθορίζει το ειδικό νομικό καθεστώς των προσκυνητών και των προσκυνηματικών δραστηριοτήτων.
Όπως γράφει το πρακτορείο RIA Novosti, το σχέδιο νόμου ορίζει ότι “προσκυνητής είναι άτομο που ταξιδεύει για περίοδο 24 ωρών έως 6 συνεχών μηνών ή διαμένει τουλάχιστον για μία νύχτα σε κάποια χώρα ώστε να επισκεφθεί θρησκευτικούς χώρους και να συμμετάσχει σε θρησκευτικές δραστηριότητες και τελετές”. Εξαιρέσεις αποτελούν τα ταξίδια για αναψυχή και διασκέδαση, καθώς και για δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δημιουργία εισοδήματος από πηγές στον τόπο προσωρινής διαμονής.

“Η υιοθέτηση του σχεδίου νόμου θα βοηθήσει στην προστασία των δικαιωμάτων των πιστών να επισκέπτονται θρησκευτικούς χώρους” σημειώνουν οι συντάκτες του νομοσχεδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων