13/06/2021 13/06/2021 O Ναός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μόσχα έχει γίνει ένας από τους πιο επισκέψιμους Ναούς της χώρας με περισσότερους από 1,5 Εκατομμύρια ανθρώπους να τον επισκέπτονται τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης της Ρωσίας κ. Σεργκέι Σοϊγκού. «Ο Ναός μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί εθνικός, αφού δημιουργήθηκε και χτίστηκε από όλους...
13 Ιουνίου, 2021 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 16:07

Εκατομμύρια πιστοί επισκέφτηκαν τον Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
Εκατομμύρια πιστοί επισκέφτηκαν τον Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

O Ναός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μόσχα έχει γίνει ένας από τους πιο επισκέψιμους Ναούς της χώρας με περισσότερους από 1,5 Εκατομμύρια ανθρώπους να τον επισκέπτονται τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης της Ρωσίας κ. Σεργκέι Σοϊγκού.

«Ο Ναός μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί εθνικός, αφού δημιουργήθηκε και χτίστηκε από όλους τους ανθρώπους» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ναό.

Σημείωσε ότι ο Ναός χτίστηκε με λαϊκά κεφάλαια δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και “όλοι όσοι το θεώρησαν καθήκον τους προς την προηγούμενη γενιά των νικητών και εκείνων που υπερασπίστηκαν τη χώρα μας πριν 75 χρόνια συμμετείχαν στην κατασκευή και συνεισφέραν σε αυτό το σημαντικό για τη Ρωσία έργο”.

«Είμαστε λίγες μέρες από τη στιγμή που θα γιορτάσουμε την ημερομηνία πένθους για τη χώρα μας – 80 χρόνια από την έναρξη του πιο αιματηρού πολέμου. Ογδόντα χρόνια από την ημέρα που, σπρώχνοντας μακριά από αυτό το μέρος, ο ρωσικός στρατός, ο στρατός της η χώρα μας οδήγησε τους Ναζί στα δυτικά», – υπενθύμισε ο υπουργός, ενώ εξέφρασε τη λύπη του, που τα τελευταία 80 χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένας ναός για να τιμήσει τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. «Αυτός είναι ο πρώτος ναός, δεν είναι μόνο ο κύριος ναός των Ενόπλων Δυνάμεων , αλλά και ένας ναός για τον εορτασμό της 75ης επετείου της νίκης σε αυτόν τον μεγάλο πόλεμο», τόνισε ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος.

Ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρωσίας κ.κ. Κύριλλο για την ευλογία της κατασκευής του ναού και την καθημερινή συμμετοχή του στη δημιουργία του. «Πολλοί δεν ξέρουν πόσες ώρες περάσαμε σε συζητήσεις, μερικές φορές σε διαμάχες για τη δημιουργία αυτού του ναού. Και για αυτό, σας ευχαριστώ πολύ. Για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ. Οι αποφάσεις που θα μεταβιβαστούν στο επόμενες γενιές, όλα αυτά που άξιζε ο στρατός μας, η χώρα μας για όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο υπουργός.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι υπάρχει ένας  μακρύς δρόμος μπροστά από αυτόν τον ναό της ιστορίας, τη διατήρηση της ιστορίας και την εκπαίδευση των νέων γενεών του ρωσικού στρατού», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων