08/07/2022 08/07/2022 Εγχειρίδιο Αστέγων εκδόθηκε από το δημόσιο και εκκλησιαστικό καταφύγιο αστέγων της Μόσχας «Θερμή Υποδοχή» με τη συνδρομή του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Το Εγχειρίδιο είναι ένας οδηγός για έναν άστεγο για το πώς μπορεί να επιβιώσει στη Μόσχα: πού μπορεί να φάει, να πλυθεί, να ντυθεί, να λάβε ιατρική περίθαλψη», είπε ο Ilya...
08 Ιουλίου, 2022 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 16:08

Εκδόθηκε οδηγός επιβίωσης για αστέγους

Διαδώστε:
Εκδόθηκε οδηγός επιβίωσης για αστέγους

Εγχειρίδιο Αστέγων εκδόθηκε από το δημόσιο και εκκλησιαστικό καταφύγιο αστέγων της Μόσχας «Θερμή Υποδοχή» με τη συνδρομή του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Το Εγχειρίδιο είναι ένας οδηγός για έναν άστεγο για το πώς μπορεί να επιβιώσει στη Μόσχα: πού μπορεί να φάει, να πλυθεί, να ντυθεί, να λάβε ιατρική περίθαλψη», είπε ο Ilya Kuskov,  επικεφαλής του καταφυγίου.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε ένα άτομο να περιηγηθεί στην πόλη, γι’ αυτό δημοσιεύσαμε ενημερωμένες πληροφορίες για τα σημεία σίτισης, με διευθύνσεις και διαγράμματα, καθώς και αριθμούς τηλεφώνου και ώρες εργασίας των κοινωνικών υπηρεσιών και καταφυγίων. Στο καταφύγιό μας έχουν απευθυνθεί πολλοί άστεγοι χάρη στο εγχειρίδιο. Αυτή είναι η βασική του αξία», πρόσθεσε..

Εγχειρίδια για τους άστεγους εκδίδονται από το Συνοδικό Φιλανθρωπικό Τμήμα από το 2011. Πρόκειται για τον όγδοο στη σειρά. Κυκλοφόρησε δέκα χιλιάδες αντίτυπα με την υποστήριξη του Ταμείου Προεδρικών Επιχορηγήσεων. Η συνολική κυκλοφορία όλων των εκδόσεων ξεπέρασε τα 100.000 αντίτυπα.

Το νέο εγχειρίδιο θα διανεμηθεί δωρεάν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και σε εθελοντές που βοηθούν τους άστεγους. Ένα παρόμοιο εγχειρίδιο θα εκδοθεί σύντομα στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Σιβηρίας με την υποστήριξη του Συνοδικού Φιλανθρωπικού Τμήματος.

Περισσότεροι από 14.000 άστεγοι ζουν σήμερα στη Μόσχα, σύμφωνα με το τμήμα Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας της Μόσχας.

Σήμερα στη Ρωσία, με τη συνδρομή της Εκκλησίας, λειτουργούν πάνω από 90 καταφύγια αστέγων, 23  κινητά σημεία βοήθειας αστέγων και πάνω από 500 φιλανθρωπικές καντίνες.

 

Πηγή φωτογραφίας και πληροφορίες από gorthodox

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων