05/01/2023 05/01/2023 Εκεχειρία για την περίοδο των Χριστουγέννων ζητά με έκκληση την οποία απευθύνει σε όσους εμπλέκονται στις πολεμικές συρράξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Εγώ, Κύριλλος, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, απευθύνω έκκληση σε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην εσωτερική σύγκρουση με έκκληση για κατάπαυση...
05 Ιανουαρίου, 2023 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2023 - 13:39

Εκεχειρία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων ζητά ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Εκεχειρία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων ζητά ο Πατριάρχης Μόσχας

Εκεχειρία για την περίοδο των Χριστουγέννων ζητά με έκκληση την οποία απευθύνει σε όσους εμπλέκονται στις πολεμικές συρράξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Εγώ, Κύριλλος, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, απευθύνω έκκληση σε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην εσωτερική σύγκρουση με έκκληση για κατάπαυση του πυρός και την καθιέρωση Χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας από τις 12:00 της 6ης Ιανουαρίου έως τις 00:00 της 7ης Ιανουαρίου, ώστε οι Ορθόδοξοι οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα της Γέννησης του Χριστού”, αναφέρει η δήλωση του Πατριάρχη Κύριλλου σύμφωνα με το patriarchia.ru.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο. Οπότε αυτά θα εορταστούν το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 με τους κρότους των όπλων να ηχούν ακόμη από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022. Το παράδοξο στην ανακοίνωση είναι ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επιλέγει τη “λύση” για κατάπαυση του πυρός για μόλις ένα 24ωρο, από το να κάνει έκκληση να ζητήσει την οριστική παύση του πολέμου. Μένει να δούμε να θα εισακουστεί η επιθυμία του για 24ωρη εκεχειρία.

Φωτογραφία: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων