21/05/2020 21/05/2020 Έκκληση προς όσους έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από τον κορωνοϊό να δωρίσουν αίμα, ώστε να βοηθήσουν όσους δεν έχουν ακόμα αναρρώσει, απευθύνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει παραδοσιακά τη δωρεά αίματος. Η προθυμία ενός ατόμου να γίνει δωρητής για να σώσει τη ζωή ενός άλλου ατόμου είναι άμεση εφαρμογή της εντολής...
21 Μαΐου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 8:17

“Η αιμοδοσία είναι ύψιστη χριστιανική πράξη”

Διαδώστε:
“Η αιμοδοσία είναι ύψιστη χριστιανική πράξη”

Έκκληση προς όσους έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από τον κορωνοϊό να δωρίσουν αίμα, ώστε να βοηθήσουν όσους δεν έχουν ακόμα αναρρώσει, απευθύνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει παραδοσιακά τη δωρεά αίματος. Η προθυμία ενός ατόμου να γίνει δωρητής για να σώσει τη ζωή ενός άλλου ατόμου είναι άμεση εφαρμογή της εντολής του Χριστού να αγαπάμε τον πλησίον μας», υπενθύμισε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για την Φιλανθρωπία του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Παντελεήμονας, ο οποίος επίσης ανέρρωσε από τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι, “η αιμοδοσία είναι ύψιστη χριστιανική πράξη”.

«Η κατάσταση με την πανδημία στη Ρωσία αρχίζει να σταθεροποιείται, αλλά ο αριθμός των ασθενών παραμένει τεράστιος. Πώς μπορούν οι Ορθόδοξοι να βοηθήσουν τους ασθενείς, εκτός από τις προσευχές τους; Οι γιατροί το λένε ξεκάθαρα: αιμοδοσία”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα .

«Η εκκλησία έχει επανειλημμένα καλέσει τα παιδιά της να δωρίσουν αίμα για τη θεραπεία ασθενών. Τώρα καλούμε και πάλι: με τη χάρη του Κυρίου και τις προσπάθειες των γιατρών, εσείς οι ίδιοι που θεραπευτήκατε, τώρα βοηθήστε τους άλλους, χωρίς να χάνετε χρόνο», πρόσθεσε ο Λεγκόιντα

“Η μετάγγιση πλάσματος πλούσιου σε αντισώματα έχει αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να βοηθήσει τους ασθενείς” υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου του Αγίου Αλεξίου στη Μόσχα, A.Ζάροφ.
Το Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου, είναι ένα πολυεπιστημονικό ιατρικό ίδρυμα με 280 κλίνες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιατρικό ίδρυμα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων