24/07/2020 24/07/2020 Με αφορμή τη σύγκρουση στον Καύκασο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έκανε έκκληση στις δύο πλευρές μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να κάνουν διάλογο και να μην υπακούσουν τους εξτρεμιστές. «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα καλεί τις πλευρές της σύγκρουσης σε διάλογο. Οι θρησκευτικές κοινότητες των...
24 Ιουλίου, 2020 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 11:44

Έκκληση για ειρήνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τον Πατριάρχη Κύριλλο

Διαδώστε:
Έκκληση για ειρήνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τον Πατριάρχη Κύριλλο

Με αφορμή τη σύγκρουση στον Καύκασο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έκανε έκκληση στις δύο πλευρές μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να κάνουν διάλογο και να μην υπακούσουν τους εξτρεμιστές.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα καλεί τις πλευρές της σύγκρουσης σε διάλογο. Οι θρησκευτικές κοινότητες των δύο χωρών έχουν μεγάλη πείρα στη δημιουργία διαλόγου, που είναι πολύ χρήσιμος σήμερα. Σας καλώ να μην υπακούτε τις δυνάμεις που εκμεταλλεύονται την ένταση της σύγκρουσης στον Καύκασο», λέγεται στην έκκληση του Πατριάρχη Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος θεωρεί ότι οποιοσδήποτε καινούργιος πόλεμος στον Καύκασο αναπόφευκτα θα τραβήξει στην περιοχή τρομοκράτες και εξτρεμιστές, οι οποίοι θα στερήσουν την ειρήνη και την ηρεμία από την περιοχή για πολλά χρόνια».

Ο Πατριάρχης τόνισε ότι η Ρωσική Εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τριμερείς διαλόγους και γι’ αυτό απευθύνεται στους ηγέτες των χωρών αυτών: «Παρακαλώ, αγαπητοί αδελφοί, να τηρήσετε τις επιτευχθείσες συμφωνίες που καταφέραμε να συνάψουμε κατά τις αδελφικές μας συναντήσεις», λέει ο Προκαθήμενος και προσθέτει: «Ελπίζουμε οι αδελφικοί λαοί της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν θα βρουν δυνάμεις και σοφία να μειώσουν τον βαθμό της έντασης και να πετύχουν αμοιβαίες λύσεις σε προβλήματα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων