29/12/2020 29/12/2020 Έκκληση να τηρηθούν οι αυστηροί περιορισμοί που ανακοίνωσαν οι αρχές της Ρωσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλά μέρη της χώρας κάνει το Πατριαρχείο Μόσχας πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων (με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Σήμερα (29/12/2020), μάλιστα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ηγήθηκε της τελευταίας συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας...
29 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2020 - 14:18

Πατριαρχείο Μόσχας: Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Μόσχας: Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Έκκληση να τηρηθούν οι αυστηροί περιορισμοί που ανακοίνωσαν οι αρχές της Ρωσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλά μέρη της χώρας κάνει το Πατριαρχείο Μόσχας πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων (με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Σήμερα (29/12/2020), μάλιστα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ηγήθηκε της τελευταίας συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το 2020, όπου συζητούνται, φυσικά, και τα θέματα της πανδημίας.

Ο Αρχηγός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετέχει στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας μέσα «απομακρυσμένης επικοινωνίας» από την ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων της Ιερής Συνόδου στην πατριαρχική κατοικία στο Περετελκινό.

Όσον αφορά τα μέτρα, στην πρωτεύουσα Μόσχα, οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις και να φορούν μάσκες προσώπου και ιατρικά γάντια. Μάσκες και γάντια πρέπει, επίσης, να φορούν και κατά την επικοινωνία και επαφή με τους κληρικούς.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ανακοίνωσε δε ότι ο αριθμός των πιστών που παρευρίσκονται στις Κυριακές και κατά τις εορτές μειώθηκε κατά το 1/3, ενώ σε ορισμένες ενορίες ακόμη και κατά το ήμισυ, λόγω των περιορισμών. Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη, επί του παρόντος υπάρχουν 350 ιερείς και 720 μοναχοί στη Ρωσική Εκκλησία που έχουν κορωνοϊό, ενώ το 2020 91 κληρικοί εκοιμήθησαν εξαιτίας της ασθένειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων