22/04/2019 22/04/2019 Έκκληση για τη συγκέντρωση βοήθειας απευθύνει ο Μητροπολίτης Τσιτά και Ζαβαϊκάλης του Πατριαρχείου της Μόσχας, κ. Δημήτριος, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Υπερβαϊκάλη. Από την πύρινη λαίλαπα δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, μερικοί εκ των οποίων νοσηλεύονται  σε κρίσιμη κατάσταση, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν, εκκλησίες κάηκαν και χιλιάδες ζώα είναι νεκρά. “Αγαπητοί συμπολίτες, αδελφοί και αδελφές!...
22 Απριλίου, 2019 - 11:47

Έκκληση για βοήθεια από τον Μητρ. Ζαβαϊκάλης

Διαδώστε:
Έκκληση για βοήθεια από τον Μητρ. Ζαβαϊκάλης

Έκκληση για τη συγκέντρωση βοήθειας απευθύνει ο Μητροπολίτης Τσιτά και Ζαβαϊκάλης του Πατριαρχείου της Μόσχας, κ. Δημήτριος, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Υπερβαϊκάλη. Από την πύρινη λαίλαπα δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, μερικοί εκ των οποίων νοσηλεύονται  σε κρίσιμη κατάσταση, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν, εκκλησίες κάηκαν και χιλιάδες ζώα είναι νεκρά.

“Αγαπητοί συμπολίτες, αδελφοί και αδελφές! Η Μητρόπολη Ζαβαϊκάλης ξεκινά να συλλέγει βοήθεια για θύματα της καταστροφής. Μπορείτε να φέρετε πράγματα, φαγητό και χρήματα στις πλησιέστερες εκκλησίες” γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως..

Στις 19 και 20 Απριλίου, δεκαεπτά οικισμοί επλήγησαν από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη στέπα στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της περιοχής Υπερβαϊκάλη. Η πυρκαγιά κατέστρεψε 109 κτίρια και εγκαταστάσεις. Ο αριθμός των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους, ή άλλα περιουσιακά στοιχεία υπερέβη τα 400 άτομα.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων