24/02/2022 25/02/2022 Έκκληση προς κλήρο και λαό για προσευχή υπέρ της ειρήνης λόγω των ευρείας κλίμακας εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, απευθύνει με μήνυμα του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Παράλληλα, στέλνει μήνυμα ενότητας επισημαίνοντας ότι «Ως Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών και Προκαθήμενος της Εκκλησίας, το ποίμνιο της οποίας ευρίσκεται στη Ρωσία, την...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 12:15

Πατριάρχης Μόσχας για Ουκρανία: Έκκληση για ειρήνη και ενότητα

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας για Ουκρανία: Έκκληση για ειρήνη και ενότητα

Έκκληση προς κλήρο και λαό για προσευχή υπέρ της ειρήνης λόγω των ευρείας κλίμακας εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, απευθύνει με μήνυμα του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα ενότητας επισημαίνοντας ότι «Ως Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών και Προκαθήμενος της Εκκλησίας, το ποίμνιο της οποίας ευρίσκεται στη Ρωσία, την Ουκρανία και σε άλλες χώρες, συμπάσχω βαθιά με όσους έπληξε η συμφορά. Καλώ όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να πράξετε το παν δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων» και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός έχουν κοινή μακραίωνη ιστορία που ανάγεται στο Βάπτισμα των Ρως από τον Άγιο ισαπόστολο πρίγκιπα Βλαδίμηρο. Πιστεύω ότι αυτή η θεόδοτη κοινότητα θα βοηθήσει να υπερκερασθούν οι διχασμοί και οι αντιθέσεις, που προέκυψαν και οδήγησαν στη σημερινή σύγκρουση».

Αναλυτικά, το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας αναφέρει τα εξής:

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι, αγαπητοί πατέρες, αδελφοί και αδελφές,

Με μεγάλη συνοχή καρδίας αντιλαμβάνομαι τα δεινά των ανθρώπων, που προκλήθηκαν από τα εν εξελίξει γεγονότα.

Ως Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών και Προκαθήμενος της Εκκλησίας, το ποίμνιο της οποίας ευρίσκεται στη Ρωσία, την Ουκρανία και σε άλλες χώρες, συμπάσχω βαθιά με όσους έπληξε η συμφορά.

Καλώ όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να πράξετε το παν δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Απευθύνω έκκληση στους αρχιερείς, τους ποιμένες, τους μονάζοντες και το λαό να παρέχετε ολόπλευρη βοήθεια σε όλα τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των ανθρώπων, οι οποίοι έμειναν χωρίς στέγη και μέσα προς το ζην.

Ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός έχουν κοινή μακραίωνη ιστορία που ανάγεται στο Βάπτισμα των Ρως από τον Άγιο ισαπόστολο πρίγκιπα Βλαδίμηρο. Πιστεύω ότι αυτή η θεόδοτη κοινότητα θα βοηθήσει να υπερκερασθούν οι διχασμοί και οι αντιθέσεις, που προέκυψαν και οδήγησαν στη σημερινή σύγκρουση.

Καλώ όλο το πλήρωμα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να αναπέμψει ένθερμη προσευχή υπέρ ταχείας αποκαταστάσεως της ειρήνης.

Ο Πανοικτίρμων Θεός, με την πρεσβεία της Παναχράντου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και όλων των Αγίων, να προστατεύσει τον ρωσικό, τον ουκρανικό και άλλους λαούς, τους οποίους ενώνει πνευματικά η Εκκλησία μας!

† ο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών

Κύριλλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάλεσμα Προκαθημένων για προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων