18/05/2022 18/05/2022 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας στο πλαίσιο των  Κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, αναφέρθηκε στη δύσκολη δημογραφική κατάσταση της χώρας και ζήτησε την ανάπτυξη και την έγκριση νόμου για την υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών το συντομότερο δυνατό αλλά και της γονιμότητας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η συνεδρίαση έγινε ως...
18 Μαΐου, 2022 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2022 - 10:51

Έκκληση Πατριάρχη Μόσχας για στήριξη πολύτεκνων οικογενειών και της γονιμότητας

Διαδώστε:
Έκκληση Πατριάρχη Μόσχας για στήριξη πολύτεκνων οικογενειών και της γονιμότητας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας στο πλαίσιο των  Κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, αναφέρθηκε στη δύσκολη δημογραφική κατάσταση της χώρας και ζήτησε την ανάπτυξη και την έγκριση νόμου για την υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών το συντομότερο δυνατό αλλά και της γονιμότητας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η συνεδρίαση έγινε ως μέρος των XXX’ Διεθνών Εκπαιδευτικών Αναγνώσεων σχετικά με την 350η επέτειο από τη γέννηση του Πέτρου Α΄ με τίτλο” Κοσμική Ειρήνη και Θρησκευτικότητα”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπογράμμισε την Τρίτη 17 Μαΐου ότι η ανάγκη υιοθέτησης ειδικού νόμου για το καθεστώς των πολύτεκνων συζητείται για περισσότερο από ένα χρόνο και τόνισε ξανά ότι η δημογραφική κατάσταση στη χώρα είναι πραγματικά ανησυχητική.

“Αν δεν αλλάξει κάτι, σε λίγο καιρό οι πολύτεκνες οικογένειες στερούμενες μιας ολοκληρωμένης στήριξης από την πολιτεία,  δεν θα μπορούν να ανατρέψουν την σταθερή μείωση των γεννήσεων, και τότε θα είναι πολύ αργά για να εκπονηθεί ο νόμος”, τόνισε ο Μακαριώτατος.

“Προτείνω να αναπτυχθεί ένα νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό, με τη συμμετοχή της γονικής κοινότητας, καθώς και των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας”, συνέχισε ο Προκαθήμενος.

Ο Μακαριώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην ανάγκη πρόληψης των αμβλώσεων κάτι για το οποίο “χρειάζεται μια ολόκληρη σειρά μέτρων – περιοριστικών, οργανωτικών, καθώς και μέτρων υποστήριξης της μητρότητας και ενθάρρυνσης της γονιμότητας”.

Ο Μακαριώτατος εξήρε “τις προτάσεις που ακούγονται αυτό το διάστημα από τους νομοθέτες, ιδίως για την παύση των αμβλώσεων σε ιδιωτικές κλινικές, κάτι που θα κάνει πιο ακριβής τη διενέργεια στατιστικών ερευνών, και δεν θα υπάρχει πλέον κίνητρο για επιδίωξη κέρδους από τις ιδιωτικές κλινικές”. Επίσης “χαιρέτισε τις νέες κοινωνικές δράσεις για την τόνωση του ποσοστού γεννήσεων, και τη στήριξη των μητέρων με την καταβολή μηνιαίων επιδομάτων σε εγκυμονούσες”.

Ταυτόχρονα, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας δήλωσε με λύπη ότι “πολύ μικρός αριθμός γυναικών λαμβάνει τέτοια υποστήριξη, ανάμεσά τους μόνο οι άνεργοι και οι άγαμες”, ενώ έκανε έκκληση “να επεκταθεί η δυνατότητα χορήγησης επιδομάτων, εάν όχι σε όλες τις γυναίκες, σε έναν διευρυμένο κύκλο προσώπων – πρώτα απ ‘όλα, σε γυναίκες που κυοφορούν”.

“Για πολλές γυναίκες, αυτός μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην απόφαση του να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη”, είπε ο Μακαριώτατος.

“Θέλω να τονίσω ξανά ότι η τοποθέτηση της άμβλωσης ως δωρεάν ιατρικής υπηρεσίας που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, παραμένει ένα μεγάλο ηθικό πρόβλημα για την κοινωνία μας, η οποία υφίσταται όχι μόνο πνευματική βλάβη, αλλά και δημογραφική κρίση”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Πηγή φωτογραφιών: patriarchia.ru

Πηγή:  patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων