13/08/2019 13/08/2019 Ένας ναός με τη μορφή πλοίου στη μέση του δάσους και χωρίς ίχνος νερού τριγύρω δεν είναι κάτι που μπορεί να συναντήσει κανείς εύκολα. Και όμως, υπάρχει στη Ρωσία και μάλιστα όχι πολύ μακριά από τη Μόσχα. Ο ναός της Αγίας Τριάδας στο χωριό Πλέσκοβο συνιστά έναν από τους πιο περίεργους τόπους λατρείας στη Ρωσία....
13 Αυγούστου, 2019 - 22:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2019 - 22:31

Εκκλησία με τη μορφή πλοίου στη Ρωσία

Διαδώστε:
Εκκλησία με τη μορφή πλοίου στη Ρωσία

Ένας ναός με τη μορφή πλοίου στη μέση του δάσους και χωρίς ίχνος νερού τριγύρω δεν είναι κάτι που μπορεί να συναντήσει κανείς εύκολα. Και όμως, υπάρχει στη Ρωσία και μάλιστα όχι πολύ μακριά από τη Μόσχα.

Ο ναός της Αγίας Τριάδας στο χωριό Πλέσκοβο συνιστά έναν από τους πιο περίεργους τόπους λατρείας στη Ρωσία.

Πρόκειται για ένα ναό που δεν θυμίζει σε τίποτα όλους τους άλλους απ΄π πλευρά αρχιτεκτονικού διάκοσμου.

Ο κατασκευαστής της, ο Ρώσος αρχιτέκτονας Βίκτορ Ζαχάρωφ και κάτοικος της περιοχής, εμπνεύστηκε, σύμφωνα με το RT, από τον Χριστιανισμό και τα λόγια ενός αγίου που είχε συγκρίνσει τη ζωή με μια άγρια θάλασσα και την εκκλησία με ένα πλοίο που πλέει στα νερά της και κατευθύνεται από τον Ιησού Χριστό. Ο ίδιος θέλησε να δώσει ζωή στην παραπάνω μεταφορά και να δημιουργήσει μια εκκλησία που έχει τη μορφή πλοίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων