23/04/2021 23/04/2021 Εκκλησιαστικά βραβεία απένειμε στις 22 Απριλίου 2021, στη Λευκή Αίθουσα του Καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε κληρικούς της Επισκοπής  Μόσχας και σε υπαλλήλους του Πατριαρχείου, που εργάστηκαν ιδιαίτερα σκληρά για το καλό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην αρχή της τελετής,...
23 Απριλίου, 2021 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2021 - 9:40

Εκκλησιαστικά βραβεία απένειμε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Εκκλησιαστικά βραβεία απένειμε ο Πατριάρχης Μόσχας

Εκκλησιαστικά βραβεία απένειμε στις 22 Απριλίου 2021, στη Λευκή Αίθουσα του Καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε κληρικούς της Επισκοπής  Μόσχας και σε υπαλλήλους του Πατριαρχείου, που εργάστηκαν ιδιαίτερα σκληρά για το καλό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην αρχή της τελετής, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απευθύνθηκε στους αποδέκτες των Πατριαρχικών βραβείων ως εξής:

«Εξοχότατοι! Αγαπητοί πατέρες! Μητέρες ηγουμένες! Αδερφοί και αδερφές!

Σήμερα είναι μια πολύ ευχάριστη μέρα για μένα και για εσάς. Έχω την ευκαιρία να σας αποδώσω βραβεία για την -με ζήλο- διακονία σας στην Εκκλησία του Θεού.

Η Επισκοπική Επαρχία Μόσχας έχει μεγάλο αριθμό κληρικών και, φυσικά, ο Πατριάρχης δεν μπορεί να γνωρίζει όλους με το όνομά τους και εξ όψεως. Αλλά δεν γνωρίζω μόνο πολλούς  κληρικούς από εσάς προσωπικά. Ξέρω επίσης την πορεία της ζωής σας όσο και τις λεπτομέρειες του έργου στις ενορίες. Και πρέπει να πω ότι χαίρομαι για πολλά που έχουν γίνει και γίνονται στην έδρα του Πατριαρχείου. Αλλά όλα όσα γίνονται γίνονται μέσα από εσάς.

Ο Πατριάρχης δίνει οδηγίες, ο Πατριάρχης παρακολουθεί την εκτέλεση αυτών, αλλά το έργο γίνεται κυρίως από τους Ηγούμενους, τις Ηγουμένες, τους κληρικούς και μοναχούς της Επισκοπής της Μόσχας. Σε όλους σας θα απονεμηθούν υψηλά εκκλησιαστικά βραβεία. Θα ζητήσω από τον γέροντα Διονύσιο να παρουσιάσει αυτά τα βραβεία. Σας εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη και εύχομαι η βοήθεια του Θεού να φέρει υπεύθυνη εκκλησιαστική υπακοή στην Πόλη της Πρώτης Έδρας.

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη, ώστε κανένας ιός και καμία μόλυνση, να μην μας αγγίζει. Παρά τις απώλειες που οφείλονται στην πανδημία, καταφέραμε να κάνουμε πολλά με κοινές προσπάθειες και ελπίζω ότι τον επόμενο χρόνο η συνεχής προοδευτική ανάπτυξη της εκκλησιαστικής ζωής στην πρωτεύουσα θα συνεχιστεί. Να σας βοηθά ο Θεός, να είστε όλοι στη θέση σας. Ευλογίες σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους συγγενείς και τους φίλους σας. Εύχομαι επίσης να έχουν τη βοήθεια του Θεού οι μητέρες ηγουμένες, μοναχές και μοναχοί των μοναστηριών μας, ώστε να φέρνουν εις πέρας τις ανατεθείσες υπακοές. Για άλλη μια φορά, σας συγχαίρω ειλικρινά».

Στη συνέχεια, με την ευλογία του Μακαριωτάτου, ο Μητροπολίτης Βοσκρεσένσκι Διονύσιος, διευθυντής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και ο πρώτος εκπρόσωπος του Πατριάρχη  παρουσίασε τα εκκλησιαστικά βραβεία.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων