17/02/2024 17/02/2024 Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, απασχόλησε εκτενώς τον ξένο Τύπο. Ειδικότερα στη Ρωσία, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας φιλοξένησαν δηλώσεις εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Ο νόμος για τον «γάμο»...
17 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2024 - 10:54

Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας σχολιάζουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τoν «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας σχολιάζουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τoν «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, απασχόλησε εκτενώς τον ξένο Τύπο. Ειδικότερα στη Ρωσία, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας φιλοξένησαν δηλώσεις εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Ο νόμος για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών, τον οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, έρχεται σε αντίθεση με τη Χριστιανική ιδέα της οικογένειας, αποσκοπεί στην καταστροφή της Εκκλησίας και θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο Βαχτάνγκ Κιψίτζε, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24», ο Κιψίτζε ανέφερε πως «αυτό το είδος νομοθετικής αλλαγής είναι εντελώς αντίθετο με τη Χριστιανική αντίληψη της οικογένειας» και επισήμανε ότι οι πολιτικοί πήραν μια απόφαση που «κατά τη γνώμη μου, είναι αντίθετη με την πλειοψηφία των Ελλήνων πιστών και σίγουρα θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία και θα συμβάλει στην περαιτέρω εξάλειψη των παραδοσιακών ιδεών για την οικογένεια».

Ακόμη ανέφερε ότι παρόμοια «ολοκληρωτική πίεση» ασκείται σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία «αναγκάζονται να αποδεχθούν αυτή την ιδεολογία». Τόνισε δε ότι ολόκληρος ο Χριστιανικός πολιτισμός, συμπεριλαμβανομένων όλων των Εκκλησιών, βασίζεται στην παραδοσιακή ιδέα της οικογένειας.

«Το κράτος που νομιμοποιεί τις ομόφυλες ενώσεις αναμφίβολα θέτει τον στρατηγικό στόχο της καταστροφής της ίδιας της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν μπορεί να οικοδομηθεί στην ιδεολογία ΛΟΑΤ+, επειδή η ιδεολογία ΛΟΑΤ+ και η Εκκλησία είναι ασύμβατες. Οι Εκκλησίες που αναγνωρίζουν την ιδεολογία ΛΟΑΤ+, ευλογούν τους γάμους, μετατρέπονται από Εκκλησίες σε οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων», υπογράμμισε ο Κιψίτζε.

Επίσης χαρακτήρισε «πλήρης ανοησία» τη δήλωση υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με τη σημασία της ψήφισης του νόμου για τον «γεωστρατηγικό ανταγωνισμό» με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι αυτό είναι πλήρης ανοησία. Δεν υπάρχει καμία γεωστρατηγική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Είναι γεγονός ότι αυτοί οι πολιτικοί ζουν σε κάποιο είδος πολιτικού φάσματος που υπάρχει στη φαντασία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι τέτοιες αποφάσεις στερούν το μέλλον από την Ελληνική κοινωνία, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «πράξη πνευματικής αυτοκαταστροφής».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ μιλώντας στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS” επισήμανε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα τραγικό γεγονός για τον Ελληνικό λαό και για την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Αυτό που συνέβη είναι ένα τραγικό γεγονός για τον Ελληνικό λαό και την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, έχοντας κρατική υπόσταση, αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να συσπειρώσει το ποίμνιό της για να αποτρέψει αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση των παραδοσιακών ηθικών αρχών», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νόμος του κράτους, με ηχηρές διαφωνίες, ο «γάμος» ομοφυλοφίλων – Τα ΟΧΙ και οι αποχές, ο Σαμαράς, η λήθη και η Ορθόδοξη Ελλάδα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων