19/06/2019 19/06/2019 Εξιχνιάστηκε από τις ρωσικές αρχές μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με την κλοπή εικόνων και εκκλησιαστικών κειμηλίων του 18ου-20ου αιώνα . Τον περασμένο Ιανουάριο οι δράστες εισέβαλαν σε Ορθόδοξη Εκκλησία στο χωριό Κρίβτσι κοντά στη Μόσχα, απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και αφαίρεσαν κειμήλια μεταξύ των οποίων την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Τριάδας, την εικόνα της Μητέρας του...
19 Ιουνίου, 2019 - 8:16

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε ιερά κειμήλια στη Ρωσία

Διαδώστε:
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε ιερά κειμήλια στη Ρωσία

Εξιχνιάστηκε από τις ρωσικές αρχές μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με την κλοπή εικόνων και εκκλησιαστικών κειμηλίων του 18ου-20ου αιώνα . Τον περασμένο Ιανουάριο οι δράστες εισέβαλαν σε Ορθόδοξη Εκκλησία στο χωριό Κρίβτσι κοντά στη Μόσχα, απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και αφαίρεσαν κειμήλια μεταξύ των οποίων την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Τριάδας, την εικόνα της Μητέρας του Θεού «Σμολένσκαγια», του «Χριστού Παντοκράτορα» μαι πολλές άλλες.

Τα κειμήλια εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα εμπόρου έργων τέχνης στην πόλη Γιαροσλάβ.

‘Έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερα άτομα.
Τον Μάιο το κύκλωμα είχε πουλήσει δύο από τις εικόνες προς 75 χιλιάδες δολάρια σε ένα καταστήματα με αντίκες της πρωτεύουσας, ωστόσο οι αρχές τις εντόπισαν και τις κατέσχεσαν.
Τα κλοπιμαία επέστρεψαν στο ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων