14/03/2021 14/03/2021 Μία έκθεση με τίτλο “Σιωπηλός κήρυκας”, η οποία είναι αφιερωμένη στην Επέτειο των 8οο ετών από την γέννηση του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λαδόγκας κ. Βαρσανούφιο.  Στην έκθεση παρουσιάζονται δώδεκα πολύτιμα μνημεία από το Μουσείο στο Νόβγκοροντ και αντίγραφα Εικόνων του 13ου αιώνα ώστε να μπορέσουν οι επισκέπτες...
14 Μαρτίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 10:39

Έκθεση για τα 800 χρόνια από τη γέννηση του Αγ. Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Διαδώστε:
Έκθεση για τα 800 χρόνια από τη γέννηση του Αγ. Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Μία έκθεση με τίτλο “Σιωπηλός κήρυκας”, η οποία είναι αφιερωμένη στην Επέτειο των 8οο ετών από την γέννηση του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λαδόγκας κ. Βαρσανούφιο. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται δώδεκα πολύτιμα μνημεία από το Μουσείο στο Νόβγκοροντ και αντίγραφα Εικόνων του 13ου αιώνα ώστε να μπορέσουν οι επισκέπτες να εξοικειωθούν με τις ιδιαιτερότητες της αγιογραφίας της σχολής του Νόβγκοροντ.

“Συνεχίζοντας τις δράσεις για την επέτειο για τον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι, παρουσιάζουμε αυτές τις Εικόνες. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία οι Εικόνες είναι Ιερές και προσευχόμαστε σε αυτές. Είναι αδιανόητο να μην έχουμε Εικόνες στην Εκκλησία μας ή στο σπίτι μας. Μας βοηθάνε να επικοινωνούμε με τον Θεό. Σε δύσκολες στιγμές της ζωής, οι άνθρωποι ήξεραν ότι μόνο ο Θεός μπορεί να τους βοηθήσει, όπως στις δοκιμασίες που πέρασε ο ρωσικός λαός στη διάρκεια της ιστορίας. Οι Εικόνες είναι απόδειξη της πίστης των προγόνων μας και πρέπει να στρεφόμαστε πιο συχνά στον Θεό” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η διευθύντρια του μουσείου του Νόβγκοροντ που έδωσε μέρος από τις Εικόνες ανέφερε: “Η Αγιογραφία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτισμού της Ρωσίας και επηρέασε την ανάπτυξη πολλών ιστορικών γεγονότων. Ήρωες και υπερασπιστές της πατρίδας πήγαν να πολεμήσουν με Εικόνες στα χέρια και ήταν η δύναμη της πίστης τους που τους οδήγησε σε θριαμβευτική νίκη”. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων