02/08/2023 02/08/2023 Από την 1η έως τις 8 Αυγούστου, το Museumon που βρίσκεται δίπλα στο μνημείο του Πέτρου Α’ παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Μοναχισμό στη Ρωσική Άπω Ανατολή. Τα έργα, που προηγουμένως είχαν εκτεθεί στη Ρωσική Άπω Ανατολής, καθώς και στο Εκδοτικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα, έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την...
02 Αυγούστου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 16:12

Έκθεση φωτογραφίας για το μοναχισμό στη Ρωσική Άπω Ανατολή

Διαδώστε:
Έκθεση φωτογραφίας για το μοναχισμό στη Ρωσική Άπω Ανατολή

Από την 1η έως τις 8 Αυγούστου, το Museumon που βρίσκεται δίπλα στο μνημείο του Πέτρου Α’ παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Μοναχισμό στη Ρωσική Άπω Ανατολή. Τα έργα, που προηγουμένως είχαν εκτεθεί στη Ρωσική Άπω Ανατολής, καθώς και στο Εκδοτικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα, έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την 30ή επέτειο από την αναβίωση της επισκοπής του Βλαδιβοστόκ και την 20η επέτειο της ίδρυση της Μονής του Αγίου Σεραφείμ στο νησί Russky.

Ο φωτογράφος Oleg Semenov , επί ενάμιση χρόνο έκανε φωτογραφικές λήψεις, με στόχο να μεταφέρει στο θεατή όσο πιο αντικειμενικά γίνεται την καθημερινότητα ενός μοναστηριού της Ρωσικής Άπω Ανατολής σε ένα τόσο απομακρυσμένο σημείο της χώρας όπως το Russky. Ο φωτογράφος εργάστηκε σε δύο είδη: φωτορεπορτάζ και καλλιτεχνικό πορτρέτο. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τοπία της Μονής του Αγίου Σεραφείμ, πορτρέτα μοναχών τις καθημερινές τους συνήγθειες και λατρευτικές εκδηλώσεις όπως: θείες λειτουργίες, αγιογραφία, ανάγνωση έργων στη βιβλιοθήκη της μονής.


Το έργο υλοποιείται ως μέρος του Οδικού Χάρτη για την Ανάπτυξη της Εκκλησιαστικής Ζωής στην Ρωσική Άπω Ανατολή, που είναι υπό την ομπρέλα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων