12/11/2021 12/11/2021 Τις πύλες της άνοιξε χθες στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στους Έλληνες διαφωτιστές της Ρωσίας αδελφούς Λειχούδη την οποία συνδιοργανώνουν η Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη και η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία. Στις 10 Νοεμβρίου τελέσθηκαν στην Γαλάζια αίθουσα εκθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Βιβλιοθήκης τα εγκαίνια της εκθέσεως που έχει τίτλο «Έλληνες διαφωτιστές στη Ρωσία: οι αδελφοί...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 9:38

Έκθεση στη Μόσχα για τους Έλληνες διαφωτιστές της Ρωσίας

Διαδώστε:
Έκθεση στη Μόσχα για τους Έλληνες διαφωτιστές της Ρωσίας

Τις πύλες της άνοιξε χθες στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στους Έλληνες διαφωτιστές της Ρωσίας αδελφούς Λειχούδη την οποία συνδιοργανώνουν η Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη και η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία.

Στις 10 Νοεμβρίου τελέσθηκαν στην Γαλάζια αίθουσα εκθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Βιβλιοθήκης τα εγκαίνια της εκθέσεως που έχει τίτλο «Έλληνες διαφωτιστές στη Ρωσία: οι αδελφοί Λειχούδη και η Σλαβοελληνολατινική Ακαδημία στη Μόσχα».

Η έκθεση εντάσσεται στο Έτος Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδος και συμπεριλαμβάνει τα φυλασσόμενα στο Τμήμα Σπανίων Βιβλίων και άλλων τμημάτων της βιβλιοθήκης ελληνικά, λατινικά και σλαβονικά έντυπα βιβλία και χειρόγραφα των Αδελφών Λειχούδη, των συγχρόνων τους, μαθητών και ακολούθων τους, καθώς και έγγραφες πηγές, που σχετίζονται με την ιστορία του πρώτου στη Ρωσία ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, τη Σλαβοελληνολατινική Ακαδημία.

Την τελετή ενάρξεως της εκθέσεως τίμησαν με την παρουσία τους η έκτακτος και πληρεξούσιος πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσία Αικατερίνη Νασίκα, εκπρόσωποι της διοικήσεως της βιβλιοθήκης και της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, επιστήμονες και ειδικοί, που ενδιαφέρονται για την ελληνική ιστορική επιστημονική και πολιτισμική κληρονομιά. Το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα επί υποθέσεων απώτερου εξωτερικού πρωθιερέα Σέργιο Ζβοναριόφ.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 24 Νοεμβρίου 2021.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων