12/01/2022 12/01/2022 Άμεση ήταν η βοήθεια, όταν ξέσπασε φωτιά σε πολυκατοικία με 47 διαμερίσματα στη Γιάλτα της Κριμαίας, από τον επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας της Επαρχίας Συμφερουπόλεως, π. Διονύσιο Βολκόφ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας και συνέβαλε στο να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των θυμάτων. Το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2022, ξέσπασε φωτιά στη...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 23:58

Έμπρακτη βοήθεια της Εκκλησίας σε θύματα πυρκαγιάς στη Γιάλτα της Κριμαίας

Διαδώστε:
Έμπρακτη βοήθεια της Εκκλησίας σε θύματα πυρκαγιάς στη Γιάλτα της Κριμαίας

Άμεση ήταν η βοήθεια, όταν ξέσπασε φωτιά σε πολυκατοικία με 47 διαμερίσματα στη Γιάλτα της Κριμαίας, από τον επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας της Επαρχίας Συμφερουπόλεως, π. Διονύσιο Βολκόφ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας και συνέβαλε στο να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των θυμάτων.

Το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2022, ξέσπασε φωτιά στη Γιάλτα σε πολυκατοικία όπου από τα 47 διαμερίσματα, τα 27 υπέστησαν ζημιές, 12 άτομα στάλθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, και όλοι οι υπόλοιποι μένουν προσωρινά σε συγγενείς. Ήδη έχει παραδοθεί επισιτιστική βοήθεια στους πληγέντες από το κοινωνικό τμήμα της Επαρχίας Συμφερουπόλεως.

«Βρίσκομαι στο σημείο της πυρκαγιάς από το πρωί και παρακολουθώ την κατάσταση. Γενικά η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη, αφού ο δεύτερος όροφος αυτού του κτηρίου κάηκε ολοσχερώς. 27 διαμερίσματα δεν υπέστησαν απλώς ζημιές, τα περισσότερα σχεδόν κάηκαν. Τα διαμερίσματα στο ισόγειο είναι ολοσχερώς πλημμυρισμένα. Το Κοινωνικό Τμήμα της Επαρχίας, μαζί με το κέντρο αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων “Σπίτι για τη Μαμά”, οργάνωσαν την απαραίτητη επισιτιστική βοήθεια στους πληγέντες. Τώρα συλλέγουμε ρουχισμό, προϊόντα υγιεινής, βοηθάμε στην αποκατάσταση των επίσημων εγγράφων για τα θύματα. Παρέχουμε επίσης ηθική, ψυχολογική, πνευματική υποστήριξη, καθώς ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε οποιαδήποτε απαραίτητη βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο π. Διονύσιος.

Τώρα η περιοχή γύρω από το καμένο σπίτι έχει αποκλειστεί, και οι ανακριτικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι τοπικές αρχές θα πληρώσουν 150 χιλιάδες ρούβλια σε άτομα που έχουν χάσει εντελώς την περιουσία τους, και σε όσους έχουν χάσει μερικώς – 50 χιλιάδες ρούβλια. Επίσης θα αποδώσει 10 χιλιάδες για κάθε εγγεγραμμένο ενοικιαστή του σπιτιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων