07/10/2019 07/10/2019 Ξεκίνησαν χθες Κυριακή 6 Οκτωβρίου οι πρώτες συναντήσεις στο νέο κατηχητικό της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου. “Το σχολείο της Κυριακής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινότητας, ειδικά στο εξωτερικό, όπου επιτρέπει στα παιδιά που γεννιούνται από μικτούς γάμους να διατηρούν μια ζωντανή σύνδεση...
07 Οκτωβρίου, 2019 - 12:21

Ενα κατηχητικό στην καρδιά της Βηρυτού 

Διαδώστε:
Ενα κατηχητικό στην καρδιά της Βηρυτού 

Ξεκίνησαν χθες Κυριακή 6 Οκτωβρίου οι πρώτες συναντήσεις στο νέο κατηχητικό της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

“Το σχολείο της Κυριακής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινότητας, ειδικά στο εξωτερικό, όπου επιτρέπει στα παιδιά που γεννιούνται από μικτούς γάμους να διατηρούν μια ζωντανή σύνδεση με τη ρωσική κουλτούρα και τη ρωσική γλώσσα”, δήλωσε ο π. Φίλιππος και πρόσθεσε:

«Οι μαθητές των κατηχητικών αντιπροσωπεύουν τη νεότερη γενιά της εκκλησιαστικής κοινότητας, ο χρόνος θα περάσει και θα αντικαταστήσουν τους γονείς τους, γι ‘αυτό είναι επιτακτική ανάγκη από την παιδική ηλικία να αισθάνονται μια βαθιά σχέση με τη Ρωσία, με την ορθόδοξη πατρίδα μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων