29/03/2019 29/03/2019 Η Εκκλησία των Θεοφανίων στην πόλη Berdsk, της Ρωσίας μαζί με το “Ίδρυμα Άνοιξη”, εγκαινίασαν το Κέντρο Αποκατάστασης του Αγίου Λουκά για παιδιά με αναπηρίες. Παιδιά με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, διανοητική καθυστέρηση και νευροψυχιατρικές διαταραχές μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και κοινωνική αποκατάσταση. Στο κέντρο, συνολικής έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων, υπάρχουν ειδικές αίθουσες...
29 Μαρτίου, 2019 - 12:18
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2019 - 12:22

Ενα πρότυπο κέντρο για παιδιά με αναπηρίες στη Ρωσία

Διαδώστε:
Ενα πρότυπο κέντρο για παιδιά με αναπηρίες στη Ρωσία

Η Εκκλησία των Θεοφανίων στην πόλη Berdsk, της Ρωσίας μαζί με το “Ίδρυμα Άνοιξη”, εγκαινίασαν το Κέντρο Αποκατάστασης του Αγίου Λουκά για παιδιά με αναπηρίες.

Παιδιά με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, διανοητική καθυστέρηση και νευροψυχιατρικές διαταραχές μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και κοινωνική αποκατάσταση.

Στο κέντρο, συνολικής έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων, υπάρχουν ειδικές αίθουσες φυσικοθεραπείας, γίνονται θεραπείες στο σπήλαιο του αλατιού, και συνεδρίες εργοθεραπείας και λογοθεραπείας. Επίσης, υπάρχουν ψυχολόγοι και ειδικοί γιατροί.

“Η εκκλησία βοηθά τις οικογένειες όπου δεν υπάρχουν δημόσια κέντρα αποκατάστασης ”  δήλωσε η Βερόνικα Λεοντίεβα, επικεφαλής του Συνδέσμου Φιλανθρωπικού Τμήματος Βοήθειας σε άτομα με αναπηρία -. Σημείωσε επίσης ότι το κόστος της αποκατάστασης είναι συχνά δυσβάστακτο για τους γονείς των παιδιών με αναπηρίες.

“Τώρα στο Berdsk για τις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες, δίνεται η ευκαιρία να λάβουν υπηρεσίες αποκατάστασης για το παιδί τους. Οι γονείς, που επικοινωνούν με τον Κλήρο, θα λάβουν πνευματική παρηγοριά και υποστήριξη », κατέληξε προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτά βοηθούνται ώστε να βγουν και να προσαρμοστούν στην κοινωνία.

Με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Μόσχας, λειτουργούν σήμερα περισσότεροι από 4.500 εκκλησιαστικοί κοινωνικοί θεσμοί,   μεταξύ των οποίων περισσότερα από 400 προγράμματα για την παροχή βοήθειας σε άτομα με αναπηρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων