09/06/2021 09/06/2021 Οι προσερχόμενοι στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Μπανγκόκ ενορίτες έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν βοήθεια με τρόφιμα στους κατοίκους των παρακείμενων στον ναό συνοικιών Μπάνγκνα και Κλονγκτόι. Όπως επεσήμανε ο πρωτοσύγκελος της εκκλησιαστικής επαρχίας Ταϊλάνδης της Πατριαρχικής εξαρχίας της Νοτιοανατολικής Ασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, αρχιμανδρίτης Ολέγκ Τσερεπάνιν,...
09 Ιουνίου, 2021 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 11:54

Ενορία στηρίζει τους πληγέντες από την πανδημία στην Μπανγκόκ

Διαδώστε:
Ενορία στηρίζει τους πληγέντες από την πανδημία στην Μπανγκόκ

Οι προσερχόμενοι στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Μπανγκόκ ενορίτες έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν βοήθεια με τρόφιμα στους κατοίκους των παρακείμενων στον ναό συνοικιών Μπάνγκνα και Κλονγκτόι.

Όπως επεσήμανε ο πρωτοσύγκελος της εκκλησιαστικής επαρχίας Ταϊλάνδης της Πατριαρχικής εξαρχίας της Νοτιοανατολικής Ασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, αρχιμανδρίτης Ολέγκ Τσερεπάνιν, κατά την περίοδο της συνεχιζόμενης πανδημίας υποφέρουν ιδιαιτέρως οι γηγενείς κάτοικοι, οι οποίοι εξαιτίας της απώλειας της εργασίας τους συχνά δεν διαθέτουν ούτε τα προς το ζην. «Δεν έχουμε δικαίωμα να προσπεράσουμε χωρίς να προσέξουμε τις στερήσεις τους, όχι μόνο ως χριστιανοί, αλλά και ως άνθρωποι, οι οποίοι επί χρόνια ζούμε και εργαζόμαστε στη χώρα αυτή. Δεν αναφέρω τη θρησκευτική μας ευθύνη, φρονώντας ότι τούτο είναι αυτονόητο, διότι πίστις άνευ έργων νεκρά εστί», αναφέρεται στο μήνυμα του πατρός Ολέγκ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ναού.

Σε πολλές ενορίες της εκκλησιαστικής επαρχίας Ταϊλάνδης παρέχεται βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς κανόνες, που καθορίζονται από τις Αρχές των αντίστοιχων επαρχιών.

Εξαιτίας των ειλημμένων από τις Αρχές της πρωτεύουσας υγειονομικών μέτρων δεν υπάρχει η δυνατότητα στην Μπανγκόκ να διανέμονται οι τροφές άμεσα στον ναό ή στον αύλειο χώρο του. Ως εκ τούτου ελήφθη απόφαση κάθε φορά μετά τη λήξη της ιεράς ακολουθίας της Κυριακής να διενεργείται μεταξύ των ενοριτών έρανος αγάπης, ώστε με τους πόρους αυτούς να αγοράζονται τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια εκ μέρους της Εκκλησίας διανέμουν ειδικώς καταρτισμένο και καταλλήλως εξοπλισμένο ιατρικό προσωπικό και εθελοντές.

Συντονιστές αυτής της πρωτοβουλίας έχουν αναλάβει ο διάκονος Κωνσταντίνος Ιβάσενκο και ο ιερομόναχος Μιχέι Πχιαξαγιαβόνγκ.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων