12/11/2019 12/11/2019 Εορτασμοί με αφορμή την 150ετία από ιδρύσεως του Ρωσικού Μετοχίου στην αρχαία Ιόππη, τη σημερινή Γιάφα, πραγματοποιήθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 2019 στο Μετόχι Αγίων Πέτρου και Παύλου και της Αγίας Ταβιθά. Της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός συλλειτουργήσαντος του Πατριαρχικού Εξάρχου της Δυτικής Ευρώπης και Προϊσταμένου της Διευθύνσεως Ιδρυμάτων...
12 Νοεμβρίου, 2019 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2019 - 13:20

Εορτασμοί για τα 150 χρόνια του Ρωσικού Μετοχίου στην Ιόππη

Διαδώστε:
Εορτασμοί για τα 150 χρόνια του Ρωσικού Μετοχίου στην Ιόππη

Εορτασμοί με αφορμή την 150ετία από ιδρύσεως του Ρωσικού Μετοχίου στην αρχαία Ιόππη, τη σημερινή Γιάφα, πραγματοποιήθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 2019 στο Μετόχι Αγίων Πέτρου και Παύλου και της Αγίας Ταβιθά.

Της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός συλλειτουργήσαντος του Πατριαρχικού Εξάρχου της Δυτικής Ευρώπης και Προϊσταμένου της Διευθύνσεως Ιδρυμάτων Εξωτερικού του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντωνίου, ο οποίος αφίχθη στους Αγίους Τόπους κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η εόρτια συναυλία, όπου συμμετείχαν μαθητές του Κατηχητικού σχολείου και εκκλησιαστική χορωδία του Μετοχίου. Με τη σειρά τους το ακροατήριο προσφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης Δαμασκηνός, ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου, ο Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος, που μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, οι Πρέσβεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Στη συνέχεια παρατέθηκε κοινό γεύμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων