03/06/2022 04/06/2022 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, o Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε την Ουγγαρία το διάστημα 1–3 Ιουνίου 2022. Την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ουγγαρίας Ζ. Σεμιέν,...
03 Ιουνίου, 2022 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 1:02

Επαφές του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στην Ουγγαρία

Διαδώστε:
Επαφές του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στην Ουγγαρία

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, o Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε την Ουγγαρία το διάστημα 1–3 Ιουνίου 2022.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ουγγαρίας Ζ. Σεμιέν, κατά την οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους της Εκκλησίας της Ρωσίας προς την Ουγγαρία για τη σταθερή θέση της κατά των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος του Πατριάρχη Μόσχας. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων, η φωνή της Εκκλησίας δεν πρέπει να αποσιωπάται τεχνηέντως σε εποχές πολιτικών κρίσεων. Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε σειρά ζητημάτων διμερούς ενδιαφέροντος.

Στην συνέχεια την ίδια ημέρα ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ουγγαρία Ε. Στανισλάβοφ παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνος.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέβη στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουδαπέστης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών επισκευής και αποκατάστασης, που υλοποιούνται με τη συνδρομή της Ουγγρικής Κυβέρνησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων