16/02/2022 16/02/2022 Μεγάλη διάσταση έχει λάβει το θέμα των βανδαλισμών χριστιανικών νεκροταφείων στην Επαρχία Μπισκέκ και Κιργιζστάν. Εξαιτίας της θλιβερής κατάστασης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπισκέκ και Κιργιζστάν κ. Δανιήλ απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Κιργιζίας Σαντίρ Τζαπάροφ να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Στην έκκλησή του προς τον Πρόεδρο της χώρας, ο...
16 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2022 - 16:14

Επαρχία Κιργιζστάν: Αυξάνονται οι βανδαλισμοί χριστιανικών νεκροταφείων

Διαδώστε:
Επαρχία Κιργιζστάν: Αυξάνονται οι βανδαλισμοί χριστιανικών νεκροταφείων

Μεγάλη διάσταση έχει λάβει το θέμα των βανδαλισμών χριστιανικών νεκροταφείων στην Επαρχία Μπισκέκ και Κιργιζστάν. Εξαιτίας της θλιβερής κατάστασης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπισκέκ και Κιργιζστάν κ. Δανιήλ απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Κιργιζίας Σαντίρ Τζαπάροφ να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Στην έκκλησή του προς τον Πρόεδρο της χώρας, ο Θεοφιλέστατος αναφέρει ότι “η κοινωνία της Κιργιζίας συγκλονίστηκε από τις αρχές του περασμένου έτους από συχνές ειδήσεις για βανδαλισμούς και βεβηλώσεις ταφών χριστιανικών νεκροταφείων σε ολόκληρη τη χώρα”.

“Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις αγροτικές περιοχές όπου, για διάφορους λόγους, τα νεκροταφεία δεν είναι περιφραγμένα και τα βοοειδή πατούν τους τάφους”, όπως τονίζει ο Θεοφιλέστατος.

Οι ντόπιοι έχουν κάνει αίτημα για την περίφραξη των νεκροταφείων, αλλά συχνά τους λένε ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση για ένα τέτοιο έργο και κανείς δεν θέλει να φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των τάφων. Επιπλέον, μετά τη βεβήλωση των τάφων, όταν πιάνονται οι δράστες, δικάζονται με ήπιες ποινές.

«Όποιος πράττει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι δεν σέβεται τίποτα ιερό, και ποιος ξέρει τι να περιμένει από αυτόν αύριο. Συνεπώς το πρόβλημα είναι υπερ-κοινωνικό, και αξίζει να το προσέξει το κράτος», υπογραμμίζει ο Θεοφιλέστατος.

Εν κατακλείδι, ο Θεοφιλέστατος καλεί τον Πρόεδρο της χώρας να μεριμνήσει προσωπικά για το θέμα της περίφραξης και της προστασίας των νεκροταφείων.

«Η διατήρηση της μνήμης των προγόνων μας και των ταφών τους είναι ιερό καθήκον των ζωντανών», καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων