05/07/2020 06/07/2020 Την άποψη ότι ο Νόμος για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες που ψηφίστηκε στο Μαυροβούνιο επέφερε διακρίσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Σε χθεσινή συνέντευξη σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου “Russia 24”, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: “Οι πορείες διαμαρτυρίας που...
05 Ιουλίου, 2020 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 1:08

“Επέφερε διακρίσεις” ο Νόμος περί Θρησκευτικών Ελευθεριών

Διαδώστε:
“Επέφερε διακρίσεις” ο Νόμος περί Θρησκευτικών Ελευθεριών

Την άποψη ότι ο Νόμος για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες που ψηφίστηκε στο Μαυροβούνιο επέφερε διακρίσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Σε χθεσινή συνέντευξη σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου “Russia 24”, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

“Οι πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν όλη την άνοιξη, και τώρα το καλοκαίρι, παρά τα μέτρα καραντίνας που έχουν ληφθεί, δείχνουν ότι η κοινωνία του Μαυροβουνίου είναι δυσαρεστημένη με αυτήν την απόφαση. Και αυτή η απόφαση από την πρώτη στιγμή επέφερε διάκριση, διότι ουσιαστικά ψηφίστηκε νόμος για την κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Επιπλέον, το Κράτος μπορεί να μεταφέρει αυτή την εκκλησιαστική περιουσία σε οποιονδήποτε οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της μη-κανονικής Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, η οποία είναι πολύ μικρή και ολιγάριθμη, δεν έχει κύρος, και βάσει της οποίας, οι αρχές του Μαυροβουνίου, όπως φαίνεται, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εθνική εκκλησία. Οι προσπάθειες για διάλογο μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο και της ηγεσίας του Μαυροβουνίου έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής. Η ηγεσία του Μαυροβουνίου δεν θέλει να ακούσει τα επιχειρήματα των πιστών και αυτή η εκρηκτική κατάσταση δεν ωφελεί ούτε το κράτος του Μαυροβουνίου ούτε τον λαό του Μαυροβουνίου. Επομένως, ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου θα εγκαταλείψει αυτήν την καταστροφική τακτική”.

 

Όπως ενημερωθήκατε μέσα από το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”, στην ίδια εκπομπή ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη των βυζαντινών ψηφιδωτών που βρίσκονται στην Αγιά Σοφιά σε περίπτωση που ο Ιερός Ναός μετατραπεί σε τζαμί.

 

Επιμέλεια: Irina Tresorukova – Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων