06/08/2020 06/08/2020 Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του Επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτη Βόλογδας και Κυρίλλοβ, κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκε χθες 5 Αυγούστου με θέμα την αποκατάσταση των εκκλησιών σε επισκοπές της χώρας. Στη συνάντηση μετείχαν στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, αλλά και μέλη άλλων Συνοδικών Επιτροπών της Ρωσικής Εκκλησίας.    Στη...
06 Αυγούστου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 15:24

Επεκτείνεται το πρόγραμμα αποκατάστασης εκκλησιών

Διαδώστε:
Επεκτείνεται το πρόγραμμα αποκατάστασης εκκλησιών

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του Επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτη Βόλογδας και Κυρίλλοβ, κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκε χθες 5 Αυγούστου με θέμα την αποκατάσταση των εκκλησιών σε επισκοπές της χώρας.

Στη συνάντηση μετείχαν στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, αλλά και μέλη άλλων Συνοδικών Επιτροπών της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

Στη συνάντηση μελετήθηκε το ενδεχόμενο να ιδρυθούν στο πλαίσιο των Επισκοπών, ανεξάρτητοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που θα αναλάβουν την αποκατάσταση τοποθεσιών πολιτιστικής κληρονομιάς της Εκκλησίας.
Τη σχετική έχει υποβάλει ο ίδιος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.
Εκτός από τη δημιουργία αυτόνομων μη κερδοσκοπικών οργανισμών οργανώσεων στις περιφέρειες, συζητήθηκε και η διαδικασία χορήγησης επιδοτήσεων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων