22/01/2021 22/01/2021 To Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέδωσε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πσκοφ μοναδικές εικόνες που είχαν κλαπεί από τα χιτλερικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι). Οι εικόνες επεστράφησαν στη Ρωσία και παραδόθηκαν από τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ στον...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2021 - 21:18

Επεστράφησαν κλεμμένες εικόνες από ΝΑΖΙ

Διαδώστε:
Επεστράφησαν κλεμμένες εικόνες από ΝΑΖΙ

To Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέδωσε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πσκοφ μοναδικές εικόνες που είχαν κλαπεί από τα χιτλερικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι).

Οι εικόνες επεστράφησαν στη Ρωσία και παραδόθηκαν από τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πσκοβ και Πόρχοβ κ. Τύχονα, σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στη Μόσχα. Παρούσα κατά την παράδοση ήταν και η Ρωσίδα υπουργός Πολιτισμού Όλγα Γιαρίλοβα.

Πρόκειται για μια σειρά από 12 εικόνες, που απεικονίζουν έναν άγιο για κάθε μήνα του χρόνου, ο οποίος τιμάται ιδιαίτερα από τη ρωσική Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες βρέθηκαν στο εξωτερικό σε συλλογή ιδιώτη. Το πού ακριβώς δεν αποκαλύπτεται. Κατά τους ειδικούς, δημιουργήθηκαν κατά το πρώτο τρίτο του 18ου αιώνα και είναι σε καλή κατάσταση.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2017 το Ρωσικό Μουσείο έλαβε μια συλλογή από 13 εικόνες του 18ου -19ου αιώνα, που κατασχέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από  λαθρεμπόρους.

Επιμέλεια-Μετάφραση για το Διεθνές Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: ria.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων